Autorul atacului terorist de la New York era șofer la Uber. Era căsătorit și avea doi copii

Data publicare: Miercuri, 01 Noiembrie, 2017 Total: 2747 accesari

Autorul atacului terorist de la New York era șofer la Uber. Era căsătorit și avea doi copii

Autorul atacului terorist de la New York care a zguduit întreaga lume marţi seara a fost identificat de către poliţişti. Acesta se numește Sayfullo Saipov, are 29 de ani și era șofer la compania Uber. Bărbatul a fost arestat, fiind considerat drept principalul suspect al atacului terorist petrecut în metropola americană, în urma căruia opt persoane au murit și alte 11 au fost rănite, scrie The Guardian.

Bărbatul care a intrat în plin în mulțime este originar din Uzbekistan și, în prezent, locuia în New Jersey. Saipov a fost împușcat în abdomen de polițiștii care au găsit asupra lui o armă de foc și o pușcă de paintball. În prezent, bărbatul se află în spital în stare critică, după ce a fost operat.

Din primele date ale anchetei se pare că Saipov a ajuns în Statele Unite în anul 2010 şi a locuit în Ohio, apoi în Florida și, mai târziu, în Patterson, New Jersey.

Dilfuza Iskhakova, una dintre fostele partenere de viață ale lui Saipov a declarat pentru The Guardian că a locuit împreună cu acesta câteva luni, în urmă cu șase ani, imediat ce acesta a sosit din Uzbekistan.

”Părea un tip de treabă, însă nu era prea vorbăreț. Mergea la serviciu și venea acasă. Pe atunci lucra într-un depozit”, spune femeia.

Iskhakova a mai susţinut că, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA.

Compania Uber a venit cu informații cu privire la Sayfullo Saipov, considerat drept autorul atacului terorist de la New York. Potrivit reprezentanților Uber, acesta a trecut toate testele și verificările care îi dădeau dreptul de a desfășura activitatea în numele companiei. În prezent, Uber a blocat accesul lui Saipov la aplicație.

Încă nu a fost formulată o, însă autoritățile susțin că Sayfullo Saipov era sub monitorizare federală de ceva timp.