După succesul lui Transcarpatic, Astra Vagoane Călători îşi extinde parcul de material rulant şi vrea să lanseze noi rute

Data publicare: Miercuri, 01 Noiembrie, 2017 Total: 8482 accesari

După succesul lui Transcarpatic, Astra Vagoane Călători îşi extinde parcul de material rulant şi vrea să lanseze noi rute

Astra Vagoane Călători, a lansat, în luna ianuarie, trenul ”Transcarpatic”, cel mai nou și modern produs al companiei arădene. Trenul este operat chiar de către de companie, prin intermediul operatorului Astra Trans Carpatic, cu sediul în București.

Acesta circulă pe ruta Arad-București și retur, în prezent existând două locomotive cu 12 vagoane care formează două garnituri.

 

Operatorul arădean si-a exprimat intenția de a extinde oferta de servicii pe mai multe linii, inclusiv în afara României.

”Vrem să mai deschidem încă cel puțin trei linii. Una este Timișoara – Oradea – Baia Mare. Urmează Timișoara – Viena. Pentru a treia linie, încă analizăm să vedem ce trasee sunt mai ocupate”, precizează președintele Grupului Astra, Valer Blidar.

Pentru extinderea ofertei de transport feroviar de pasageri, compania Astra Trans Carpatic a decis completarea parcului de material rulant cu 15 noi automotoare de la Căile Ferate din Danemarca, DSB

 

Trei dintre acestea se afla deja in România și urmează să intre în etapa de probe. Toate cele 15 automotoare vor fi puse în circulație pe rețeaua de transport feroviar din România. Operatorul Astra Trans Carpatic își diversifică astfel oferta în ideea susținerii unei competiții adecvate cu ceilalți operatori din rețeaua feroviara din România.

 

Astra Trans Carpatic intenționează să ofere aceleaşi servicii de calitate, un transport regional rapid, confortabil, cu servicii moderne de tipul internet wi-fi, sisteme electronice de informare a călătorilor sau facilități pentru persoanele cu mobilitate redusă, va atrage întotdeauna călătorii, în număr cât mai mare.

 

Automotoarele IC2 sunt alimentate de două grupuri motoare diesel, cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Fiecare tren este compus din două vagoane articulate cu o lungime totală de 48 m, având o capacitate de a transporta până la 113 pasageri.