Sibianul care încasa 35.000 Euro lunar pentru creşterea copilului, cercetat pentru evaziune fiscală

Data publicare: Miercuri, 01 Noiembrie, 2017 Total: 1985 accesari

Sibianul care încasa 35.000 Euro lunar pentru creşterea copilului, cercetat pentru evaziune fiscală

În urmă cu un an, în octombrie 2016, un  tată din Sibiu, om de afaceri, încasa cea mai mare indemnizație pentru creșterea copilului, echivalentul în lei a 35.000 de euro. Suma pe care bărbatul o încasa a atras atenţia directorului Agenției Județene de Prestații Sociale, Ioan Boța care a verificat situaţia iar apoi a înaintat-o ministerului muncii.

 

Firma bărbatului a fost verificată de inspectorii ANAF şi deşi activitatea s-a dovedit a fi legală, tatăl copilului  a acceptat ca ministerul să îi diminueze indemnizaţia la un cuantum mult mai mic.


După o analiză mai atentă a modalităţii de calcul a indemnizaţiilor, Ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a declarat în luna mai 2017 că, la acel moment, bărbatul din Sibiu nu era singura persoană care încasa o sumă atât de mare, ci mai multe, ba chiar  existau dosare care veneau în plată.

 

În 25 octombrie, Tribunalul Sibiu a admis cererea Parchetului și a decis redeschiderea urmăririi penale în acest caz, potrivit minutei deciziei judecătorilor sibieni. Inițial, tatăl care a încasat indemnizația a fost verificat de inspectorii de la Finanțe.

 

Decizia de redeschidere a dosarului a fost luată la cererea prim-procurorul Ion Veștemean care s-a declarat nemulţumit de soluţionarea primelor cercetări

 

"Acum este în cercetări, urmează să vedem, să se facă ceea ce a dispus instanța. (...) Eu am apreciat că nu s-au făcut cercetările complete când s-a dat soluția aceea. (...) Deocamdată nu are nicio calitate în dosar, nu este suspect sau inculpat în dosar, se fac cercetări raportat la evaziune fiscală cu privire la el, în calitate de administrator", a precizat marți, pentru Agerpres, prim-procurorul Ion Veștemean de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.