Întâlnire fără accesul presei între suporterii UTA-ei şi conducerea clubului! Află ce s-a discutat în spatele uşilor închise

Data publicare: Marti, 31 Octombrie, 2017 Total: 4023 accesari

Întâlnire fără accesul presei între suporterii UTA-ei şi conducerea clubului! Află ce s-a discutat în spatele uşilor închise

Luni seara, la Old Lady s Pub, aproximativ 30 de arădeni, fani ai Bătrânei Doamne au luat parte la o întâlnire în cadrul dintre cele mai importante ședințe ale Suporter Club UTA, din ultima perioadă. 


Scopul întâlnirii a fost acela de a lua pulsul suporterilor în ceea ce privește actuala situație sportivă și managerială a Bătrânei Doamne și pentru a stabili ce atitudine va avea asociația în continuare vis-a-vis de conducere și echipă. La întâlnire a luat parte şi Alexandru Mezsar care a răspuns întrebărilor care îi frământă pe suporteri.

 

La eveniment presa nu a avut acces, astfel că totul a fost rezumat într-un comunicat oficial al clubului UTA Arad.


Redacţia Ghidului Arădean a reuşit să obţină informaţii legate de discuţiile purtate de către cei prezenţi, în spatele uşilor închise, dincolo de comunicatul oficial al clubului.

 

În linii mari, concluziile generale au fost acelea că deşi clubul nu are reocamdată datorii financiare, conducerea se chinuie din răsputeri să menţină o balanţă financiară  pozitivă. Banii alocaţi de primărie ajung târziu în vistieria clubului din cauza procedurilor birocratice greoaie iar din acest motiv clubul trebuie să fie chibzuit cu cheltuielile astfel încât să nu se ajungă la datorii sau neplata salariilor.

 

Deşi în şedinţă s-a evitat cu diplomaţie, pe cât posibil afirmaţia conform căreia echipa se află într-o criză provocată de rezultatele proaste, discuţiile s-au concentrat mult pe marginea acestui subiect. Chiar dacă lefurile jucătorilor sunt plătite la timp, echipa are rezultate foarte slabe iar motivul este chiar stabilitatea financiară pe care UTA o conferă deci, problema echipei nu ar fi una de valoare, ci una de atiturine a jucătorilor.


UTA este văzută ca fiind o echipă care îşi plăteşte jucătorii foarte bine pentru nivelul ligii secunde iar faptul că jucătorii îşi primesc salariile la timp fără a avea stipulate în penalizări semnificative, îi face pe aceştia să nu fie prea interesaţi prea tare de clasament sau jocul echipei. Pentru mulţi dintre jucători care nu cunosc valoarea şi palmaresul clubului,  UTA este un simplu loc de muncă; o vacă numai bună de muls.

 

Altfel spus, mulţi dintre jucători se bazează pe principiul "timpul trece- leafa merge ", iar imposibilitatea cluburilor de a pedepsi financiar astfel de atitudine, încurajează astfel de situaţii.

 

Alexandru Mezsar a anunţat că acceptă oricând o retragere din actuala postură de manager al Bătrânei Doamne cu condiţia ca frâiele clubului să fie preluate de către o conducere care fie are o susţinere financiară mult mai puternică din partea autorităţilor locale, fie va veni cu propria sursă de finanţare a echipei care să asigure  o finanţare continuă a clubului.

 

 

Meszar a lăsat să se înţeleagă că în perioada imediat următoare, conducerea clubului UTA  va avea o întrevedere cu primarul municipiului Arad, principalului finanțator al echipei, pentru a se stabili modul în care echipa va fi finanţată începând din iarnă.


Comunicatul oficial al UTA-ei:

”Ne bucurăm că suporterii sunt alături de club și se mobilizează dacă este nevoie.

Nu este cazul de identificare a unor soluții de a ieși din criză, pentru că nu este criză, eventual o lipsă de formă sportivă, care poate să apară la orice echipă din lume – vezi numai rezultatele din acest weekend ale lui Real Madrid, CFR Cluj sau Craiova.

Această formă sportivă, mai puțin dorită de noi toți, o pot rezolva în această perioadă a competiției doar jucătorii împreună cu staff-ul tehnic, nicidecum conducerea sau suporterii.

Datoria conducerii este să asigure condiții echipei, când au rezultate să-i premieze, iar când e necesar să-i sancționeze.

Conducerea are în continuare încredere în jucători și staff. Suntem siguri că pot obține rezultate mult mai bune.

Datoria suporterilor rămâne să încurajeze în continuare echipa, mai ales atunci când aceasta este în impas. Un impas cum este și acum, când obiectivul clubului declarat la început de sezon în proporție de 90 % este compromis.

Pentru această situație unicul responsabil sunt eu, pentru că în această vară nu mi-am respectat propriile principii stabilite acum patru ani. M-a luat valul și am vrut o promovare sigură, fără baraj. Încă odată s-a dovedit că fotbalul nu este matematică”.