Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vezi cum va fi vremea în vestul ţării

Data publicare: Marti, 31 Octombrie, 2017 Total: 960 accesari

Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele două săptămâni. Vezi cum va fi vremea în vestul ţării

Iarna pare să-şi intre în drepturi înainte de vreme în România, în zonele de deal și de munte zăpada s-a aşternut deja. Meteorologii anunță că temperaturile vor rămâne scădea în perioada următoare, iar vântul va fi cel care ne va da ceva bătăi de cap.

ANM a publicat luni prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, iată care va fi vremea în zonele vestice ale ţării;

 

Banat

Scăderea valorilor termice va determina, la începutul săptămânii, o vreme rece pentru sfârșitul lunii octombrie și începutul lunii noiembrie.

Cele mai mici temperaturi maxime vor fi în 31 octombrie, când media lor se va situa în jur de 9 grade, iar cele mai scăzute minime vor fi în diminețile de 31 octombrie și 1 noiembrie, cu o medie a acestora spre 0 grade.

Ulterior, vremea se va încălzi, iar în intervalul 2-7 noiembrie se va înregistra o medie regională a temperaturilor maxime de 15…17 grade și de 4…6 grade a celor minime.

Apoi, vremea se va răci ușor și treptat, astfel încât spre sfârșitul intervalului de prognoză, media temperaturilor maxime va fi de 11-12 grade, iar minimele se vor situa în jurul mediei regionale de 4 grade.

Se vor semnala ploi în general slabe pe 30 octombrie și 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni, cel mai probabil în jurul datei de 7 noiembrie. 

Crișana

În primele 3 zile, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, astfel încât media regională a temperaturilor diurne va fi de 8...10 grade. iar minimele nocturne vor fi în scădere, de la 3 grade spre -1 grad.

Ulterior, în intervalul 2 - 6 noiembrie, procesul de încălzire a vremii va determina revenirea la valori termice normale pentru începutul acestei luni, respectiv 13....15 grade, ziua și 5...6 grade, noaptea.

În timpul celei de-a doua săptămâni, valorile temice diurne vor fi în ușoară scădere de la o zi la alta, astfel încât se va ajunge treptat la medii regionale de 11 grade pentru temperaturile maxime, însă nopțile vor avea un regim termic apropiat de cel de la sfîrșitul primei săptămâni, respectiv 3...5 grade.

Probabilitatea pentru ploi în general slabe va fi mai mare pe 30 octombrie și în intervalele 2-4 noiembrie și 5-8 noiembrie.

Transilvania

Prima săptămână va debuta cu o vreme rece pentru această perioadă – media regională a valorilor maxime fiind de 5…7 grade, iar a celor minime de -4…0 grade, cea mai rece dimineață fiind pe 1 noiembrie.

În intervalul 2 – 6 noiembrie, mediile termice diurne urmează să crească spre 12...13 grade, iar minimele nocturne se vor situa între 2 și 4 grade.

Ulterior acestei încălziri vremea se va răci treptat, astfel încât spre sfârșitul celei de-a doua săptămîni sunt posibile medii ale maximelor termice de 9 grade și minime de 0…2 grade, valori apropiate de mediile multianuale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

Trecător vor fi ploi slabe și local lapoviță, pe 30 octombrie. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicată în 3 noiembrie și în unele zile ale celei de-a doua săptămâni.