Guvernul scoate bani din piatră seacă! Samsarii de maşini vor plăti impozit pe venit

Data publicare: Luni, 30 Octombrie, 2017 Total: 1688 accesari

Guvernul scoate bani din piatră seacă! Samsarii de maşini vor plăti impozit pe venit

O nouă taxă este pregătită de către Guvernul Tudose. Potrivit unui proiect legislativ care ar trebui să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, românii care vând într-un an fiscal mai mult de două mașini vor datora impozit pe venit.


Actul normativ se află momentan în dezbatere publică după care va fi aprobat de către coaliţia de guvernare PSD-ALDE şi publicat în monitorul oficial.


În prezent,  banii obținuți din vânzarea mașinilor sunt scutiți de impozit, astfel că pe piaţa maşinilor second-hand din România au apărut aşa- zişii samsari care importă autoturisme rulate din străinătate şi le revând în România la un preţ mai mare.


Odată cu scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%, Guvernul Tudose îşi propune să includă şi vânzarea de autoturisme- proprietate personală în categoria veniturilor şi implicit, să ceară 10 procente din câştig fiecărui vânzător care a efectuat mai mult de două astfel de tranzacţii pe an. În prezent, impozitul pe venit este de 16% însă acesta nu se aplică vânzării de autoturisme- proprietate personală.


Potrivit statisticilor, în anul 2016, 1.152 de persoane fizice au operat un număr mai mare de trei înmatriculări de autoturisme, iar 63 de persoane fizice dețineau în proprietate un număr de peste 50 autovehicule rulate.