Cinci alcoolişti prinşi la volan de poliţiştii arădeni, la sfârşitul săptămânii trecute

Data publicare: Luni, 30 Octombrie, 2017 Total: 1729 accesari

Cinci alcoolişti prinşi la volan de poliţiştii arădeni, la sfârşitul săptămânii trecute

Polițiștii rutieri au depistat în trafic, la sfârșitul săptămânii trecute, mai mulţi alcoolişti care după ce au băut, s-au urcat la volanul autovehiculelor şi au condus pe drumurile publice. Şi îi numim alcoolişti fără absolut nici o reţinere pentru că din moment ce nu s-au putut abţine de la a consuma alcool, deşi ştiau că se vor urca la volan în orele următoare, se pot încadra fără doar şi poate în această categorie, a persoanelor care consumă alcool în mod iresponsabil.


Arădeni de toate vârstele şi din toate colţurile judeţului, prieteni buni cu paharul, au lăsat de-o parte teama ar putea fi prinşi de poliţişti. Gândul că ar putea ucide oameni nevinovaţi a fost repede înlăturat de aburii alcoolului care le-a luat minţile, astfel că cei cinci s-au urcat la volan, conducând maşinile pe drumurile publice. Şi cum şofatul cu păhărelul nu fac casă bună, poliţiştii de la brigada rutieră sunt singurii care mai reuşesc să preîntâmpine producerea unor tragedii pe şosele.


Astfel, polițiștii Serviciului Rutier au depistat, pe raza localității Vinga, un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate, în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie 0,89 mg./l. mg./l. alcool pur în aerul expirat.


Au mai fost depistați în timp ce conduceau sub influența alcoolului : un tânăr de 25 de ani, din Sebiș, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități, având o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat; un bărbat de 32 de ani, din Hășmaș, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Ineu, având o alcoolemie de 0,73 mg./l. alcool pur în aerul expirat; un tânăr de 23 de ani, din Pecica, în timp ce conducea un autoturism pe raza aceleiași localități, având o alcoolemie de 0,66 mg./l. alcool pur în aerul expirat, și pe raza municipiului un bărbat de 31 de ani, din Șepreuș, în timp , în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,58 mg./l. alcool pur în aerul expirat.


În toate cazurile, conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice.


Pe lângă dosarele penale şi amenzile aferente, cei cinci şoferi, buni prieteni cu paharul, au rămas pietoni, poliţiştii suspendându-le dreptul de a conduce pentru următoarele 90 de zile.