Simona Halep, bonus consistent pentru păstrarea primei trepte a Clasamentului Mondial WTA

Data publicare: Duminica, 29 Octombrie, 2017 Total: 3579 accesari

Simona Halep, bonus consistent pentru păstrarea primei trepte a Clasamentului Mondial WTA

Simona Halep a reuşit să îşi păstreze locul pe prima treaptă a clasamentului mondial până la sfârşitul anului iar pentru această performanţă, sportiva noastra va mai primi, pe lângă premiile încasate la turnee, un bonus în valoare de 900 de mii de euro, potrivit regulamentului WTA.


Simona încasează această suma întrucat a incheiat anul pe primul loc şi a participat la opt dintre cele nouă turnee importante organizate sub egida WTA.


Pe lângă bonusul oferit de WTA, Simona a mai acumulat în acest an premii în valoare de 4.675.225 de dolari.


Simona Halep va incheia anul 2017 în premiera pe primul loc în clasamentul WTA fiind prima tenismenă româncă din istoria WTA ce reuşeşte această performanţă.Deşi a părăsit turneul campioanelor încă din faza grupelor, Halep a beneficiat de eşecul Carolinei Pliskova în faţa Carolinei Wosniackz şi nu mai poate fi intrecută de nici o altă sportivă indiferent ce se va intampla până la finalul turneului.


Jucatoarea în varstă de 26 de ani a acumulat un punctaj de  6.175 de puncte în clasamentul WTA, suficient pentru asigurarea primului loc mondial, în faţa Karolina Pliskova şi a Gambrinei Muguruza, care au fost eliminate şi ele de la ultimul turneu al anului.