Ora de limba chineză la UAV Arad

Data publicare: Duminica, 29 Octombrie, 2017 Total: 1175 accesari

Ora de limba chineză la UAV Arad

E deja tradiţie ca în fiecare an la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad iubitorii culturii şi civilizaţiei chineze să găsească aici locul potrivit pentru a se iniţia sau a se perfecţiona în tainele acestei limbi. An de an, prin Institutul Confucius, profesori de limba chineză predau gratuit cursuri celor care doresc să înveţe. Şi nu doar să înveţe ci şi să se şi perfecţionze pentru a putea susţine cu succes testele HSK. Gianina Ignuţa, secretar general al Casei Româno Chineze,  a detaliat „Cei care doresc pot să dea testele HSK. De la nivelul patru, se pot obține burse pentru studii complete. Este vorba de echivalentul a 350 de dolari pe lună, sumă oferită de statul chinez. Ne bucurăm să avem studenţii ai Universităţii „Aurel Vlaicu” din Arad care au beneficiat de o bursă în China şi care şi-au manifestat dorinţa de a rămâne acolo pentru o perioadă mai îndelungată”.

La rândul său, rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile a punctat: „Aș vrea să mulțumesc, în primul rând, doamnei Gianina Ignuța, care s-a ocupat de relaţia cu Republica Populară Chineză și cu Institutul Confucius, domnului prorector Teodor Cilan, care s-a ocupat de organizarea acestor cursuri și nu în ultimul rând, lectorilor de limba chineză care an de an vin la noi pentru a preda gratuit românilor, iubitori de cultură şi civilizaţie chineză”.

Şi să nu uităm că la orele de limba chineză, participantii nu învaţă doar să scrie, să vorbească şi să citească în chineză ci au parte şi de adevărate lecţii culturale care dezvăluie spiritul acestui popor. Spre exemplu, în cadrul unei lecţii deschise după o scurtă lecție de limbă, susținută de profesoara Chen Hui Hui, cea care anul acesta va preda la UAV, a urmat o demonstrație de caligrafie, s-au cântat cântece tradiționale chinezești și s-a predat o lecție despre arta ceaiului.