Tupeu maxim: parlamentarii PSD s-au dus peste muncitorii de la CET să le spună că nu îi ajută cu nimic!

Data publicare: Duminica, 29 Octombrie, 2017 Total: 3045 accesari

Tupeu maxim: parlamentarii PSD s-au dus peste muncitorii de la CET să le spună că nu îi ajută cu nimic!

Cei patru parlamentari ai PSD Arad au dat buzna peste conducerea şi angajaţii CET. Vizita intempestivă a avut ca pretext o invitaţie din partea unor sindicalişti ai CET, o glumă proastă de fapt: acei sindicalişti sunt membri în conducerea PSD Arad. S-a pus în scenă o descindere neanunţată, pentru a-i lua pe nepregătite pe ceilalţi angajaţi şi conducerea centralei.

Probabil unii dintre angajaţi, de bună credinţă, au considerat că parlamentarii PSD vin cu soluţii şi finanţare de la Guvern, mai ales că unul dintre ei, senatorul Fifor, are şi funcţie de ministru.

Citeşte şi: 
Semnal de alarmă: CET se închide fără bani de la Guvern!

 

Nici vorbă de toate acestea! Cei patru parlamentari PSD s-au dus la CET să le spună oamenilor că nu îi ajută cu nimic. Sau, dacă vreţi, să le spună că Primăria este cea care trebuie să ajute CET. Ei au ignorat inclusiv declaraţiile ministrului energiei care a spus că Guvernul trebuie să sprijine CET. „Parlamentarii PSD de Arad au răspuns prompt la solicitarea sindicaliştilor de la CET de a avea o întrevedere consultativă cu privire la situaţia critică în care se află compania. A fost o nouă ocazie de a ne expune punctele de vedere şi a sublinia clar că soarta CET Arad nu se află în mâinile Guvernului României ci în cele ale administraţiei locale”, comunică PSD Arad.




Pentru ca mai apoi să se spună că “este una dintre preocupările noastre majore”. Fără soluţii, se înţelege că preocuparea etse să dea vina pe primar şi pe Primărie. Ministrul Fifor a diseminat acest mesaj şi a transmis şi un altul, personal, în aceeaşi linie: “din păcate, soluţiile nu sunt la Guvern, ci la Primăria Arad, care gestionează SC CET SA”, a scris pe o reţea de socializare.

 


Angajaţii CET şi arădenii în general ştiu desigur foarte bine că în trecut când PSD nu a fost la guvernare, CET a primit sprijin consistent pentru plata datoriilor şi pentru tehnologizare. De aceea, este nevoie de foarte mult tupeu pentru o astfel de vizită. Cei patru parlamentari PSD nu au spus nicio noutate: au confirmat că nu vor să aducă bani pentru CET. În condiţiile în care ministrul Guvernului PSD spune clar că Guvernul trebuie să investească la CET, mesajul celor patru parlamentari devine dubios, politicianist, periculos pentru arădeni. Devine evident că PSD Arad nu doreşte rezolvarea problemelor CET, pentru a crea o problemă locală. Descinderea celor patru parlamentari este de fapt o acţiune de forţă, de intimidare la adresa angajaţilor CET, pentru a-i descuraja să se adreseze Guvernului şi parlamentarilor puterii pentru sprijin. 





Sursă Foto: Facebook/PSD Arad



T.B.