Foresta Suceava- UTA Arad 2- 3, sau epopeea unei victorii chinuite

Data publicare: Sambata, 28 Octombrie, 2017 Total: 3419 accesari

Foresta Suceava- UTA Arad 2- 3, sau epopeea unei victorii chinuite

După umilinţa din Cupa României în care a încasat 5 goluri, Bătrâna Doamnă s-a deplasat la Suceava unde a reuşit să obţină sâmbătă o victorie in extremis în faţa Forestei, echipă aflată pe ultimul loc în clasament.

 

Foresta Suceava i-a aliniat în teren pe egan – Onofraș, Masella, Eridson, Belevschi – Renquin, Acolatse, Vl. Stănescu, Sumănariu – Kimbaloula şi M. Matei. Pe bancă au stat  Bâlbă – Cordoș, Bosânceanu, Coroamă, Dali-Aman, Secrier, Cerlincă în timp ce Cristi Todea a optat pentru un prim 11 format din Mureșan – Manea, Iuga, Ciucă, Burlă – Strătilă, Polgar, Asani, Hlistei – Stahl, Florea. Pe banca de rezerve au stat Creța – Adili, Buleică, Păcurar, Jorza, Prună, Toma.

 

Meciu, început cu o întârziere de aproximativ 5 minute din cauza vremii s-a desfăşurat într-o singură direcţie cu UTA, rănită în orgoliu atacând însă fără rezultat pe tabela de marcaj.

 

Împotriva desfăşurării meciului, gazdele au reuşit să înscrie în minutul 29 printr-un lob de la aproximativ 30 m trimis din partea laterală de către Renquin care l-a surprins pe Mureşan.

 

Avantajul gazdelor avea să fie anulat peste doar 5 minute de către Hlistei care înscrie în minutul 34 din careu cu un şut plasat. După reluarea balonului de la mijlocul terenului, UTA avea să recupereze şi să înscrie un nou gol printr-o lovitură de cap a lui Ciucă.

UTA avea să păstreze avantajul până în minutul 84 când Foresta a reuşit să egaleze iar arădenii se vedeau deja cu încă o victorie scăpată printre degete. Mânaţi de cele câteva sute de fani, gazdele au început să atace în valuri poarta arîdeană.

 

Arbitrul a arătat 4 minute de prelungiri astfel că gazdele au forţat victoria însă Mureşan s-a opus respingând în minutul 92 un şut bine plasat la rădăcina barei de către Cerlincă.

 

Lovitura de graţie avea să o dea Păcurar în minutul 93 care a fructificat din 3 metri o centrare venită din gheata lui Hlistei.

UTA revine la Arad cu toate cele trei puncte, urcă pe locul 12 în clasament cu un total de 17 puncte, la doar un punct de primul loc retrogradabil şi 10 puncte distanţă faţă de locul de baraj.

 

„Ştiam că ne aşteaptă un meci greu, cu o echipă la care s-a schimbat antrenorul şi care a fost foarte motivată din primul minut. Şi-au dorit şi ei să câştige, au avut o atitudine bună, dar până la urmă noi am avut un comportament pe măsură. Prin ceea ce au făcut jucătorii azi au demonstrat că sunt vii, trăiesc. Chiar dacă au fost egalaţi, au reuşit să câştige în ultimele minute, ceea ce nu e puţin lucru. Este victoria băieţilor, este victoria echipei, este un meci care ne dă speranţe pentru viitor. Victoria e meritată, sper să continuăm pe aceeaşi linie, pentru că avem nevoie de puncte”, a punctat Cristi Todea la finalul partidei de la Suceava.

 

UTA a evoluat în general bine, dar spre final a cedat uşor iniţiativa adversarilor. „Nu ştiu dacă a fost o cădere a noastră. Au venit şi cei de la Suceava cu tot ce au avut mai bun pe bancă, jucători ofensivi şi au pus puţină presiune pe noi. Se poate să fi fost un interval de timp în care au dominat ostilităţile, dar – până la urmă – ultimul cuvânt l-am avut noi şi asta e cel mai important”, a adăugat „principalul” arădenilor.