Pebaf, câinele poliţist care pune pe jar contrabandiştii de tutun

Data publicare: Vineri, 27 Octombrie, 2017 Total: 1077 accesari

Pebaf, câinele poliţist care pune pe jar contrabandiştii de tutun

Poliţiştii arădeni au reuşit în ultima perioadă să prindă mai mulţi traficanţi de ţigări însă succesul acţiunilor lor de depistare şi combatere a contrabandei i se datorează şi lui Pebaf, un câine din rasa ciobănesc german, antrenat special pentru astfel de acţiuni.

Simţurile olfactive cu mult superioare omului, inteligenţa caracteristică a acestei rase dar şi faptul că acesta nu poate fi corupt sau înduplecat, fac din Pebaf un adevărat justiţiar.


Pebaf şi-a dovedit capacităţile de poliţist de excepţie şi zilele trecute atunci când a descoperit o captură considerabilă de ţigări de contrabandă care altfel, le-ar fi putut scăpa poliţiştilor.

Anume pregătit pentru a depista țigări de contrabandă, câinele polițist PEBAF din cadrul Serviciului Criminalistic, a sprijit polițiștii Biroului de Ordine Publică, într-o acțiune de amploare pe linie de contrabandă, desfășurată ieri în piețele din municipiu.

 

Astfel, cu ocazia activităților efectuate, polițiștii de ordine publică împreună cu câinele specializat în identificarea de tutun de contrabandă, au depistat un bărbat, care comercializa țigarete de contrabandă.

 

În fapt, grație abilităților sale, câinele polițist a condus organele de constatare la depistarea în flagrant a unui bărbat de 39 de ani, din Arad, care deținea asupra sa și oferea spre comercializare dintr-un autoturism, 680 fire țigarete de diferite mărci, netimbrate corespunzător.

 

Întreaga cantitate de țigarete a fost indisponibilizată în vederea confiscării, pe numele bărbatului fiind întocmite acte permergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

 

Poliţiştii anunţă că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, vizate fiind toate piețele din muncipiul și județul Arad.