Noi măsuri fiscale de la 1 ianuarie 2018. Impozitul pe cifra de afaceri va fi reintrodus

Data publicare: Vineri, 27 Octombrie, 2017 Total: 1741 accesari

Noi măsuri fiscale de la 1 ianuarie 2018. Impozitul pe cifra de afaceri va fi reintrodus

Impozitul pe cifra de afaceri va fi reintrodus de la 1 ianuarie 2018, a anunţat Ionuţ Mişa, Ministrul de finanţe al României. Pe masa ministrului de finanţe se află şi alte modificări care vor fi aplicate de la începutul anului viitor.

Acesta a prezentat în ședința de Guvern de joi principalele modificări care vor fi operate în Codul fiscal, astfel încât să fie aplicate de la 1 ianuarie 2018.

 

Scăderea impozitelor pentru salariați și pensionari, dar și de introducerea unui impozit pe cifra de afaceri pentru firmele care au o cifră de afaceri de până la 1 milion de euro vor fi legi operaţionale încă din prima zi a lui 2018.

 

Lia Olguţa Vasilescu a anunţat şi ea creşterea salariului minim pe economie de la 1450 la 1900 lei, hotărâre ce va intra în vigoare la pachet cu trecerea contribuţiilor de la angajator la abgajat.

 

O altă hotărâre care a stârnit valuri de nemulţumire va intra şi ea în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Este vorba de reducerea contribuţiilor statului la Pilonul 2 de pensii. Astfel statul va contribui cu doar 3.7% în loc de 5.1%, măsură care spun economiştii, va afecta drastic creşterea şi sustenabilitatea Pilonului 2 de pensii.


În pachetul de legi anunţat de Ionuţ Mişa sunt prevăzute şi noi măsuri de combatere a evaziunii fiscale. Pe lângă confiscarea mărfurilor de contrabandă, autorităţile vor putea decide si confiscarea vehiculelor folosite pentru contrabandă.