Ostaşii români, comemoraţi la Arad de Ziua Armatei Române

Data publicare: Miercuri, 25 Octombrie, 2017 Total: 2398 accesari

Ostaşii români, comemoraţi la Arad de Ziua Armatei Române

Ziua de 25 Octombrie a fost comemorată la Arad într-un cadru festiv, în parcul Avram Iancu. La ceremonie au luat parte oficialitpţile arădene, soldaţi de la Unitatea Militară din Arad, preoţi, cadre universitare dar şi mai mulţi elevi, veniţi la eveniment alături de dascăli.


Ceremonia a început prin intonarea Imnului de stat, urmat de depuneri de coroane din partea instituţiilor publice; Prefectura Aradului, Primăria Aradului, Universitatea Aurel Vlaicu Arad, Universitatea de Vest Vasile Goldiş din Arad.


Un sobor de preoţi în frunte cu Episcopul Aradului Părintele Timotei, a ţinut o slujbă religioasă pentru sufletele ostaşilor români căzuţi din toate timpurile, în toate luptele, în lagăre şi închisori care au luptat pentru apărarea patriei şi reîntregirea naţiunii.


Ziua de 25 octombrie  a devenit Ziua Armatei Române şi este  este sărbătorită în fiecare an. Aceasta coincide cu ziua de naştere a Alteţei sale, Regele Mihai.

Semnificaţia zilei este una cu totul aparte; la data de 25 Octombrie 1944, Armata Română a eliberat de sub dominaţia hortystă Transilvania de Nord, în urma Bătăţiei de la Carei.