Partidele politice, lăsate în afara programului de Ziua Armatei Române

Data publicare: Miercuri, 25 Octombrie, 2017 Total: 1222 accesari

Partidele politice, lăsate în afara programului de Ziua Armatei Române

Ziua Armatei Române a fost astăzi serbată printr-o dublă ceremonie, la monumentul Ostaşilor de la Păuliş dar şi la Monumentul Ostaşului Necunoscut din Piaţa Avram Iancu.

 

Ca o noutate, în acest an, partidele politice au fost excluse din programul ceremonial astfel că acestea au putut depune omagii doar după încheierea ceremoniilor oficiale.

 

Încă de dimineaţă, Monumentul Ostaşilor de la Păuliş a fost  umplut cu flori în semn de apreciere pentru eroii neamului care şi-au dat viaţa pentru apărarea graniţelor României în decursul timpului.

La ceremonie au participat un sobor de preoţi  care au oficiat o slujbă religioasă condusă de însuşi Arhiepiscopul Aradului, dr. Timotei, o fanfară militară, soldaţi dar şi oficialităţi ale Aradului precum şi Ministrul Apărării împreună cu şeful Statului Major al Apărării, general Nicolae-Ionel Ciucă.

 

 

Ceremonia a continuat în Municipiul Arad în Piaţa Avram Iancu, acolo unde au fost depuse coroane de flori la Monumentul Ostaşului Necunoscut.

 

După intonarea Imnului Naţional, Arhiepiscopul Aradului dr. Timotei a ţinut o slujbă religioasă urmată de cuvântările oficialităţilor arădene. Ceremonia de comemorare s-a încheiat printr-un recital de muzică populară interpretat de o elevă a liceului de Artă din Arad.

 

Ziua Armatei Române este sărbătorită în fiecare an la data de 25 Octombrie şi coincide cu ziua de naştere a Alteţei sale, Regele Mihai.

La data de 25 Octombrie 1944, Armata Română a eliberat de sub dominaţia hortystă Transilvania de Nord, în urma Bătăţiei de la Carei.