Acuzaţii de malpraxis la Timişoara! Un copil a murit de pneumonie după ce a fost tratat cu sirop de tuse

Data publicare: Miercuri, 25 Octombrie, 2017 Total: 1801 accesari

Acuzaţii de malpraxis la Timişoara! Un copil a murit de pneumonie după ce a fost tratat cu sirop de tuse

O familie din Timişoara acuză medicii de malpraxix şi le cere procurorilor să investigheze moartea bebeluşului lor de nouă luni, diagnosticat greşit de medicii celui mai mare spital de copii din vestul ţării.

 

Familia Bobaru a mers cu cel mic în miez de noapte la spital pentru că avea febră şi au fost trimişi acasă de către medici pe motiv că fătul are o banală răceală. Medicii au prescris atunci sirop de tuse copilului de 9 luni. Pentru că febra nu scădea şi se simţea din ce în ce mai rău părinţii s-au prezentat a doua zi dis-de dimineaţă, din nou la spital. Câteva ore mai târziu, Darius a murit. Avea, de fapt, un diagnostic mult mai complicat.

 

Totul a pornit cu un banal episod de febră. Părinţii au decis să meargă la cu copilul la consult la Louis Ţurcanu, cel mai mare spital de pediatrie din vestul țării. Medicii de la camera de gardă l-au consultat, i-au prescris mai multe siropuri pentru răceală și i-au spus familiei să nu-și facă griji, diagnosticul fiind de roşu în gât.

 

Pentru că starea copilului se înrăutăţea vizibil, după 6 ore părinţii au revenit la acelaşi spital însă medicii i-au schimbat diagnosticul cu unul mult mai grav: un virus puternic care nu răspundea la tratamentul cu sirop de tuse prescris de medici.

 

La autopsie s-a descoperit că micuţul suferea de o malformaţie cardiacă şi de o formă severă de pneumonie bilaterală. Netratată la timp, pneumonia bilaterală s-a transformat în septicemie. Potrivit medicului patolog, manevrele de resuscitare ale medicilor au fost zădărnicite de malformaţia nedescoperită pe care copilul o avea la inimă.

 

Părinţii se întreabă de ce copilul lor nu a fost internat în spital când au venit cu el prima dată şi acuză medicii de neglijenţă în tratarea micuţului. Aceştia au anunţat că vor depune o sesizare la Colegiul Medicilor din România.

 

Conducerea spitalului Louis Ţurcanu a început şi ea o anchetă internă.