Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune poveşti

Data publicare: Marti, 24 Octombrie, 2017 Total: 1092 accesari

Festivalul de Teatru Clasic de la Arad spune poveşti

În fiecare toamnă târzie, şi pentru a câta oară, teatrul clasic îşi dezvăluie poveştile la Arad. În mai puţin de o lună începe aventura clasică, a 23-a ediţie a Festivalului de Teatru Clasic din Arad, alături de 12 trupe din Bucureşti şi din ţară, împreună cu regizori apreciaţi ai momentului şi cu actori profesionişti ce duc povara poveştilor neîmpărtăşite.

Maria Zărnescu, selecţionerul Festivalului, ne atrage atenţia  asupra unui lucru: teatrul este o poveste frumoasă, veniţi de gustaţi din ea!

 

„Într-o lume ce reacţionează mai bine la ştiri decât la poveşti, un Festival de Teatru Clasic poate părea o fantezie. Şi totuşi... sărbătoarea teatrală de la Arad a ajuns la cea de-a XXIII-a ediţie. Spectacolele alese în 2017 deapănă poveşti clasice de viaţă, indiferent când s-au petrecut ele în imaginaţia scriitorilor. Poveşti cu mult umor, pentru că... trebuie să vă spun ceva foarte serios: cu umorul nu e de glumit. E singurul nostru sprijin în noianul de ştiri, catastrofe, reclame, lozinci, sau frustrări ce ne invadează existenţa. Nu se va demoda nicicând, iar zâmbetul va răsări întotdeauna printre lacrimi. Nu doar pe scenă, ci şi în viaţă.” (Maria Zărnescu – selecţionerul Festivalului de Teatru Clasic, Arad, 2017)