Oldies but Goldies! Parada de Toamnă a maşinilor de epocă în centrul Aradului

Data publicare: Sambata, 21 Octombrie, 2017 Total: 2014 accesari

Oldies but Goldies! Parada de Toamnă a maşinilor de epocă în centrul Aradului

Peste treizeci de mașini „vintage” și-au făcut apariția în această dimineață în Piața „Avram Iancu”, pentru a fi pozate de un număr mare de arădeni, veniți cu mic, cu mare să le admire. Este vorba de „Retroparada Toamnei”, un eveniment organizat de clubul Retromobil România, filiala Arad.

Expoziția a adunat mașini din cele mai reprezentative perioade ale istoriei autombilelor (cu excepția chiar primelor decenii de la inventare), menționând astfel perioada interbelică (de exemplu, un Bentley Phaeton sau un Aero), perioada „hippie” (menționăm acele Volskwagenuri „broscuțe”, dar și cele de tip „transporter” cu care mergeau adolescenții la festivaluri), apoi mașinile cu forme seducătoare ale anilor 80 (de exemplu, modelul Mazda RX), dar și mașini pe care părinții și bunicii noștri erau obișnuiți să le vadă pe stradă în perioada comunistă (diferite modele de Dacia, Lada, sau Trabant).

Pe lângă mașini, expoziția a avut parte și de o secțiune cu motociclete retro, iar pe o masă au fost expuse diferite machete.

De la ora 13:00, la finalul expoziției, mașinile au pornit într-o paradă pe Bulebardul Revoluției, până la Podgoria și retur.