Pelerinaj la Bocsig, la mormântul Fecioarei Rafila Găluț. Ce spun credincioșii care au fost la mormântul ei

Data publicare: Sambata, 21 Octombrie, 2017 Total: 3181 accesari

Pelerinaj la Bocsig, la mormântul Fecioarei Rafila Găluț. Ce spun credincioșii care au fost la mormântul ei BOCSIG. Sâmbătă la orele prânzului, cimitirul din Bocsig s-a umplut de credincioși, care au venit în pelerinaj la mormântul Fecioarei Rafila Găluț. AFLĂ mai multe

Sâmbătă 21 octombrie la cimitirul din Bocsig s-au adunat credincioși din întreaga țară.Ei au venit în pelerinaj să se roage la mormântul Fecioarei Rafila Găluț.

Rafila Găluţ s-a născut pe 8 februarie 1910 la Bocsig, jud. Arad, fiind fiica lui Constantin Găluţ şi a Anei Zgerden. A fost botezată la 10 februarie 1910 în Biserica greco-catolică "Sf. Gheorghe" din localitatea natală, de către Pr. Demetriu Nysztor. De mică a fost foarte apropiată de Biserică și foarte credincioasă,plină de evlavie. 

În 1931 Rafila a vrut să devină călugăriţă în Congregaţia Maicii Domnului de la Blaj dar, datorită sănătăţii sale fragile, este sfătuită să renunţe. Tânăra Fecioară din Bocsig a trăit o viaţă spirituală exemplară, spovedindu-se cel puţin o dată pe lună şi primind foarte des Sf. Euharistie.

În perioada 1931-1939 a purtat stigmatele (rănile Domnului), lucru confirmat nu numai de parohul locului, Pr. Petru Vancu, ci şi de diferiţi preoţi şi medici delegaţi din partea Episcopiei Lugojului să investigheze acest caz deosebit. Este interesant că în aceeaşi perioadă cu stigmatele Rafilei Găluţ, Icoana Maicii Domnului aflată în Biserica greco-catolică din Scăiuş, a lăcrimat în zilele 30 septembrie şi 15 octombrie 1934.

"Să mulțumim lui Dumnezeu noi, românii, pentru darul primit pentru că Fecioara RAFILA GĂLUȚ s-a născut în ROMÂNIA. Sunt ortodoxă, am fost la sfântul ei mormânt și am simțit că toată povara acestei vieți s-a luat de pe umerii mei. Mergeți și voi și veți simți ceva deosebit. Doamne ajută " a mărturisit M. M.


În fiecare an, la sfârșitul lunii octombrie, credincioși din toate zonele țării vin la mormântul ei și se roagă. 
Mulți credincioși spun că se opresc la mormântul ei, ori de câte ori au ocazia și se roagă.

Sursa foto: arhivă