O staţie de pompare a apei menajere a fost incendiată de oamenii străzii în Micalaca

Data publicare: Vineri, 20 Octombrie, 2017 Total: 2448 accesari

O staţie de pompare a apei menajere a fost incendiată de oamenii străzii în Micalaca

Un fum înecăcios a cuprins vineri seara, în jurul orei 19.30 întreaga Zonă 300 din Micalaca, în apropierea restaurantului Ornella, alertând locuitorii din zonă.


După câteva minute, mai mulţi locatari ai unui bloc din apropiere au observat că fumul care devenea din ce în ce mai înecăcios, se degajă de la staţia de pompare a apelor menajere amplasată pe malul Mureşului.


Un echipaj al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă dotat cu o autospecială pentru stingere a incendiilor s-a deplasat la faţa locului în urma unui apel telefonic la numărul unic 112. Pompierii au intervenit cu apă asupra focului care ardea mohnit reuşind să stingă incendiul în doar 15 minute.


Zona a fost securizată de către un echipaj al Poliţiei ajutat de Poliţia Locală.


Intervenţia nu a fost deloc una uşoară din cauza faptului că pompierii au fost nevoiţi să tragă furtunurile de la autospecuală, peste dig, pe pasarela de acces îngustă de aproximativ un metru lăţime, care duce la căminul în care se află staţia de pompare a apelor.


Locuitorii din zonă spun că incendiul ar fi fost provocat de către oamenii străzii care îşi fac veacul în zonă şi care în ultima vreme şi-au găsit adăpost în zona pompelor însă pompierii nu exclud varianta unei defecţiuni.


Cauzele exacte ale incendiului vor fi stabilite de către oamenii legii în urma cercetărilor la faţa locului.