Noi lucrări de amenajare a Bulevardului Decebal! Află când încep lucrările!

Data publicare: Vineri, 20 Octombrie, 2017 Total: 1222 accesari

Noi lucrări de amenajare a Bulevardului Decebal! Află când încep lucrările!

Odată finalizate lucrările la nivelul infrastructurii, Primăria municipiului Arad anunţă că pe bulevardul Decebal vor începe lucrările de amenjare a spaţiului verde.


Începând cu data de 23 octombrie va fi demarată operaţiunea de relocare a arborilor care sunt plantaţi acum pe această arteră din municipiu. În total un număr 67 de salcâmi urmează să fie replantaţi pe legătura rutieră Micălaca- Aradul Nou.


Potrivit graficului de lucrări “Refacere aliniament Bvd. Decebal, în perioada 23.10 -  27.10. 2017 – sunt programate toaletări severe în vederea reducerii arborilor pentru relocare, urmând ca din data de 30 octombrie să se planteze arborii de pe Bvd. Decebal şi în paralel se vor planta arborii ornamentali cu flori de talia a II-a, Catalpa Bignonioides.

 

Aceştia prezintă avantajul că sunt uşor de întreţinut şi nu vor constitui la maturitate un pericol în caz de fenomene extreme

 

Potrivit proiectului, noile alveole vor fi mai generoase decât cele de până acum, mai exact vor avea dimensiuni de 150cmX150cm iar  în jurul copacilor va fi plantată iarbă.


Ultima etapă de modernizare a bulevardului Decebal este refacerea  marcajului pentru parcarea paralel cu bordura, urmând ca ultima investiţie să fie făcută în vederea achiziţionării de grătare ornamentale care vor fi amplasate în jurul copacilor. Investiţia se va realiza din bugetul anului viitor.