Economia românească refuză cu obstinaţie să se înscrie în PSD

Data publicare: Joi, 19 Octombrie, 2017 Total: 4238 accesari

Economia românească refuză cu obstinaţie să se înscrie în PSD

Bugetul României este în corzi, după ce guvernele PSD au început să pună în practică fantasmagoriile lui Liviu Dragnea via cercetatul penal Vâlcov (artizanul programului de guvernare), din campania electorală, şi a început să  scârţăie vistieria ţării. Rând pe rând promisiunile electorale cad precum avionele MIG 21 Lancer şi pe deasupra, pentru că nu este de ajuns, au reînceput introducerea de taxe, sau urmează reintroducerea unor taxe.

 

Din pleiada de promisiuni cu care au prostit o ţară întreagă, PSD nu şi-a respectat decât 2 din cele 14 pe care trebuia să „le încercuim” în calendarul pentru 2017, şi le luăm pe rând pentru că aducerea aminte este un exerciţiu sănătos, mai ales pentru politicieni, sau politruci mai bine spus.

 

1) Punctul de pensie NU crește la 1775 lei iar Dragnea a amânat Legea Pensiilor pentru 2019.

2) Pensia minimă NU crește la 640 lei.

3) Suplimentul la alocație de 1600 lei/an/copil NU există.

4) Salariile din învățământ NU cresc cu 80% din 2018.

5) TVA pentru locuințe NU se anulează.

6) Salariile bugetarilor NU cresc cu 56%.

7) NU scade TVA la 18%.

8) Impozitul pe venit NU scade la 10%.

9) Veniturile sub 2000 lei NU sunt scutite de impozit.

10) Salariul medicilor primari NU crește la 3500 euro.

11) Salariul medicilor rezidenți NU crește la 1200 euro.

12) Tinerii sub 26 de ani NU primesc 40000 lei credit fără dobândă.


Să încercuim dar să şi tăiem!

 

Practic, PSD îşi aruncă la coşul de gunoi, fără pic de ruşine, programul de guvernare, din cele 14 promisiuni majore doar două au fost respectate, creșterea salariului minim la 1450 lei și eliminarea CASS pentru pensionari, cu specificaţia foarte importantă, efortul financiar pentru creşterea salariului minim este suportat de administraţiile locale şi de sectorul privat.

 

Mai mult de atât, pe lângă faptul că PSD se vede în situaţia de a nu-şi respecta aproape nimic din promisiunile primului an de guvernare, se vede nevoit ca pentru creşterile salariale care totuşi s-au acordat, să reintroducă unele taxe, pentru că, de fapt, în realitate aceste creşteri nu au suport în economia reală, au doar în cea imaginară care duduie doar în capul şefilor din coaliţia de guvernare.

 

Aşadar, ni se anunţă pe surse, prin aparatul de propagandă, că de fapt taxa auto mult trâmbiţată în momentul eliminării ei prezentată ca pe o dreptate făcută poporului, se va reintroduce sub o altă formă, probabil a unui impozit anual, aflăm într-o zi când mergem să facem plinul la maşină că s-a scumpit motorina şi benzina prin supraacizare, implicit cresc preţurile la produsele de larg consum şi în special la cele alimentare, iar acum, aflăm verde-n faţă că mai ne trezim cu un bir, şi anume: TAXA de Solidaritate, pe principiul: „daţi un leu pentru Ateneu”, Dragnea şi PSD cu mânuţele alea două a lui Tudose, mai ne jecmăneşte companiile private dar şi pe cele ale statului, printr-o taxă de aşa-zisă solidaritate, solidaritate cu promisiunile electorale ale PSD probabil, căci altă solidaritate nu vedem în taxa asta din moment ce o bună parte din produse oricum sunt taxate cu accize, TVA, iar profitul companiilor impozitat, ce solidaritate să mai avem?

 

Aflăm cu stupoare însă că iarăşi UE este de vină pentru taxele PSD-ului.

 

"Angajatorii vor fi plăti o ”taxă de solidaritate”, care va fi ”de 2%”, a anunţat, miercuri seară, la Antena 3, ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, care a precizat că taxa ar urma să fie introdusă de anul viitor. De asemenea, eliminarea impozitului pentru veniturile sub 2.000 de lei brut va fi amânată.

 

"Va mai fi o taxă de 2% care va reveni angajatorului", a anunţat Mişa. Ulterior, el a spus că este o taxă prevăzută la nivelul Comisiei Europene, care se aplică şi în sistemul de stat, şi în mediul privat.