Tupeu de bizon, amendat de Poliţia Locală

Data publicare: Joi, 19 Octombrie, 2017 Total: 3017 accesari

Tupeu de bizon, amendat de Poliţia Locală

Problema lipsei locurilor de parcare este una veche şi cunoscută de către arădeni. Totuşi, din această ecuaţie, de multe ori, au de suferit pietonii care se văd nevoiţi să circule pe partea carosabilă din cauză că trotuarele sunt ocupate de maşinile parcate ostentativ, la doar câţiva centimetri de zidurile clădirilor.

 

Aşa s-a întâmplat şi joi dimineaţa când trotuarul de pe strada Episcopiei a fost transformat în parcare de mai mulţi şoferi . Chiar dacă la mai puţin de 100 de metri existau mai multe locuri libere unde se putea parca fără probleme, din comoditate şi lipsă de respect faţă de ceilalţi cetăţeni, conducătorii auto au ocupat întreg trotuarul, obligând astfel pietonii să îşi pună vieţile în pericol circulând pe mijlocul drumului.

 

Comoditatea le-a fost "premiată" însă de un echipaj al Poliţiei Locale care, în urma unei sesizări telefonice a ajuns cu promptitudine la faţa locului pentru a lua măsurile care se impun. Deşi nici unul din proprietarii celor patru autovehicule nu a apărut la faţa locului, poliţiştii locali i-au identificat pe aceştia apelând la baza de date şi i-a  amendat cu câte 580 lei fiecare, cu posibilitatea de a plăti jumătate din sumă în primele 48 de ore.

 

Mai mulţi pietoni aflaţi la faţa locului au lăudat prompritudinea cu care echipajul poliţiei locale a intervenit la faţa locului.

 

"Foarte bine au făcut că i-au amendat şi ne bucurăm că au venit atât de rapid. Noi, oameni batrani şi copii care vin de la şcoală nu avem loc pe trotuare şi ne deplasăm ca maşinile, pe drum, că ei îşi parchează maşinile. Aşa fac zilnic. Ar trebui să vină locala mai des să îi dezveţe" a declarat unul dintre locatarii unei case pentru Ghidul Arădean,  vizibil deranjat de autovehiculele parcate pe trotuar.

Poliţia Locală încurajează cetăţenii arădeni să anunţe prin numărul  unic 0257 939, atunci când întâlnesc o situaţie similară şi îndeamnă participanţii la trafic la respectarea legilor şi a bunei conduite în raport cu ceilalţi cetăţeni.