Studenţii de la UAV Arad au reluat acţiunile de voluntariat social

Data publicare: Joi, 19 Octombrie, 2017 Total: 2259 accesari

Studenţii de la UAV Arad au reluat acţiunile de voluntariat social

Anul universitar a început din nou, iar studenţii şi profesorii UAV din Arad au reluat acţiunile caritabile cu care ne-au obişnuit anul trecut.

“Mă impresionează de fiecare dată, numarul mare de solicitari ale unor cazuri sociale pe care le ajutam. Noi colaboram cu instituşii specializate, care monitorizeaza cazurile. Am ales să revin la acest caz deoarece m-au impresionat cei patru copii care nu-şi abandonează școala și, de fiecare dată sunt la fel de încrezători. Sunt patru copii: doi baieţi și două fete, care își ajută mama la anumite activități gospodăreșți.

Sunt foarte mulți sponsori cărora vrem să le muțumim precum şi  studenților implicați, în mod special celor care cred în puterea voluntariatului, mai ales în cazul acestei familii. Studenţii care răspund pozitiv la aceste acţiuni, marea majoritate sunt studenţi care în momentul de față urmează cursurile UAV Arad a specializării asisteță socială, dorind astfel să devină asistenți sociali. Le mulţumesc doamnei rector prof univ. dr. Lile Ramona și doamnei decan prof univ dr. Alina Roman” , a spus Lect. Univ. Dr. pentru susţinere”, a declarat coordonatoarea acestei campanii Alina Breaz.  

 

Gândul ca există o subsidiaritate in cazul serviciilor și beneficiilor din cadrul sistemului social, prin rolul voluntariatului, denota faptul că există sentimental de empatie, atât în randul studenților specializării asistență socială, cât și a celor care contribuie la aceste acțiuni.