Percheziții MASIVE în 11 judeţe printre care şi Arad într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor!

Data publicare: Miercuri, 18 Octombrie, 2017 Total: 2407 accesari

Percheziții MASIVE în 11 judeţe printre care şi Arad într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor!

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Argeş efectuează, miercuri dimineaţa, 36 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane şi sediile unor societăţi comerciale bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor.

Prejudiciul adus bugetului consolidat al statului se ridică la peste 2.175.000 de lei.

Potrivit aceloraşi surse, percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IGPR şi sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, în judeţele Argeş, Prahova, Giurgiu, Sibiu, Iaţi, Ialomiţa, Bacău, Vaslui, Arad şi Vâlcea şi în municipiul Bucureşti.

Din cercetări efectuate reiese că, în perioada 2012 - 2015, cei vizaţi, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi dezvoltat un circuit evazionist prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de mărfuri de la furnizori. Aceştia din urmă, pentru a justifica livrările efectuate, ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de la societăţi comerciale de tip fantomă.