Rovana Plumb rămâne imună în faţa legii

Data publicare: Marti, 17 Octombrie, 2017 Total: 1170 accesari

Rovana Plumb rămâne imună în faţa legii

Camera Deputaților a respins, marți, solicitarea DNA privind începerea urmăririi penale a deputatului social-democrat Rovana Plumb, fost ministru al Mediului, în dosarul "Belina".

 

Fostul ministru le-a solicitat colegilor deputaţi să voteze aşa cum le dictează conştiinţa si a precizat că de fapt, votul nu este pentru ea, ci  pentru pune capăt domniei abuzurilor.

 


Din numărul total de aleşi ai poporului prezenţi în plen, s-au înregistrat 184 de voturi ”împotrivă” si 99 ”pentru”. Decizia vine după ce Rovana Plumb și-a susținut pledoara în plen și le-a transmis colegilor că nu este vinovată, iar votul dat nu este de fapt, pentru ea, ci pentru a pune ”capăt domniei abuzurilor”

La finalul votului, după ce s-a văzut scăpată de braţul legii, Rovana Plumb a ținut să menționeze că prin vot, a fost apărat statul de drept: 

 

"Vreau să mulțumesc tuturor colegelor și colegilor mei deputați în Camera Deputaților a Parlamentului României pentru faptul că au apărat astăzi prin vot principiile fundamentale ale statului de drept și mă refer la separația puterilor în stat, înțelegând faptul că oportunitatea unei Hotărâri de Guvern care are toate avizele de legalitate nu poate face obiectul unei anchete penale", a declarat Plumb, la ieșirea din plenul Camerei Deputaților.

 

Potrivit rechizitoriului DNA, Rovana Plumb a fost unul dintre oamenii- cheie în trecerea insulei Belina din patrimoniul statului în proprietatea firmei TelDrum.