Hoţi de lemne prinşi în flagrant de către jandarmii arădeni

Data publicare: Luni, 16 Octombrie, 2017 Total: 2337 accesari

Hoţi de lemne prinşi în flagrant de către jandarmii arădeni

Doi hoţi de lemne au fost prinţi în fragrant de către jandarmii arădeni în timp ce tăiau mai mulţi arbori dintr-o pădure privată din apropierea localităţii Prunişor.

Duminică 15 octombrie, în jurul orei 11.00,  în urma unui apel telefonic primit la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, s-a solicitat intervenția unui  echipaj de jandarmi, în zona împădurită din localitatea Prunișor, județul Arad, unde două persoane,  au tăiat mai mulți arbori,de diferite dimensiuni și pe care i-au transportat la o destinație necunoscută.


Jandarmii au ajuns de urgență la fața locului și i-au depistat pe Ilie V. și  Victor S. cu vârsta de   28,  respectiv 29 de ani,  iar în urma verificărilor efectuate,  s-a stabilit că  cei doi bărbațí, au tăiat de pe o proprietate privată, mai muți  arbori nemarcați, urmând ca specialiștii silvici să stabilească valoarea prejuduciului.


Având în vedere că ,, Tăierea, ruperea, distrugerea, degradarea ori scoaterea din rădăcini fără drept, de arbori, puieți,sau lăstari din fondul forestier național și din vegetația forestieră situată pe terenuri din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate“  și  ,, furtul de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale ori de arbori, puieți sau lăstari care au fost tăiați ori scoși din rădăcini, din păduri, perdele forestiere de protecție, din terenurile degradate care au fost ameliorate prin lucrări de împădurire și din vegetația forestieră din afara fondului forestier național, precum și al oricăror altor produse specifice ale fondului forestier național, constituie infracțiuni conform Legii 46/2008, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.