Românii vor putea cumpăra biciclete electrice prin Programul Rabla

Data publicare: Luni, 16 Octombrie, 2017 Total: 1719 accesari

Românii vor putea cumpăra biciclete electrice prin Programul Rabla

Ministerul Mediului pregăteşte noi modific[ri ale programului Rabla, pentru reînnoirea parcului auto din România. Potrivit  unui proiect legislativ o nouă serie de programe destinate reducerii poluării ar urma să intre în vigoare, printre care se află achiziţia de bicicletelor electrice. Anunţul a fost făcut luni, de către ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, într-o conferinţă de specialitate.

În cadrul conferinţei pe probleme de mediu s-au doscutat problemele de poluare ale româniei, gestionarea deşeurilor, reciclare dar şi găsirea a noi soluţii pentru încurajarea reânnoirii parcului auto din România.

De asemenea, Graţiela Gavrilescu a vorbit despre modul în care România contribuie la dezvoltarea şi implementarea de soluţii menite să diminueze efectele schimbărilor climatice.

 

"Avem programul Rabla, iar în acelaşi timp am implementat finanţare pentru achiziţionarea de maşini electrice şi, mai nou, de la anul a bicicletelor electrice. Sunt măsuri pertinente pe care le ţinem sub supraveghere. Ne gândim foarte bine să implementăm tot ce înseamnă circulaţia în zone critice în marile aglomerări, astfel încât deplasarea către locul de muncă să se realizeze cu autovehicule nepoluante, indiferent că vorbim de maşini personale sau de cele de transport public în comun." a declarat ministrul mediului Graţiela Gavrilescu în faţa publicului adunat la conferinţă.

Proiectul legislativ care permite achiziţionarea bicicletelor electrice prinn programul Rabla ar urma să intre în vigoare în anul 2018.