Răspunsul oficial al UTI în urma imaginilor cu semaforul de pe strada Mărăşeşti, lipit cu bandă adezivă

Data publicare: Sambata, 14 Octombrie, 2017 Total: 7161 accesari

Răspunsul oficial al UTI în urma imaginilor cu semaforul de pe strada Mărăşeşti, lipit cu bandă adezivă

Joi, Ghidul Arădean semnala prin intermediul unui articol, faptul că un semafor desprins care stătea să le cadă trecătorilor în cap, a fost "reparat " cu bandă adezivă de către echipa de intervenţie a companiei UTI, firma care se ocupă de montarea şi întreţinerea semafoarelor din municipiul Arad.

 

Totul s-a întâmplat pe strada Mărăşeşti  din municipiul Arad, iar imaginile surprinse de către un arădean, sosite pe adresa redacţiei, au ajuns subiect de dezbatere locală.

Articolul publicat de Ghidul Arădean a stârnit nenumărate reacţii din partea arădenilor iar filmarea împreună cu pozele realizate la faţa locului au ajuns până la Bucureşti, la sediul central al companiei UTI.

Citeşte şi Dorel a comis-o din nou în Arad! Un semafor desprins de stâlp a fost lipit cu bandă adezivă!

În urma vizionării articolului dar şi a imaginilor video, compania UTI a transmis redacţiei Ghidul Arădean un răspuns oficial prin care este explicată poziţia companiei faţă de situaţia scandaloasă în care semaforul desprins a fost  reparat  cu bandă adezivă.


"Conform prevederilor contractului de mentenanță a sistemului de semaforizare din Municipiul Arad, pe care UTI l-a încheiat cu Primăria Arad, intervențiile echipei noastre se fac fie ca urmare a unei solicitări (telefonice sau în scris) din partea Primăriei, Poliției Rutiere, Poliției Locale, Companiei de Transport Arad, fie în urma autosesizării, compania noastră având obligația de a face ronduri săptămânal.


În cadrul rondului efectuat săptămâna aceasta, echipa UTI a ajuns în intersecția menționată,a sesizat faptul că un semafor de pietoni este desprins și a intervenit imediat pentru a nu întrerupe funcționarea intersecției. Corpul semaforului a fost fixat provizoriu pentru a nu pune în pericol siguranța circulației, urmând ca remedierea definitivă săse realizeze în cel mai scurt timp. Remedierea definitivă este preconizată a avea loc în data de 16.10.2017 și depinde de livrarea suportului de prindere. Alternativa era întreruperea intersecției.


Am dori, prin intermediul publicației dumneavoastră, să facem apel către cetățeni și șoferi să trateze cu mai multă grijă și atenție bunurile publice. Corpul de semaforizare la care facem referire pare să fi ajuns în această stare în urma unor acte de vandalism sau acroșării acestuia de către un vehicul de gabarit mare. Din păcate, nu este prima situație de aceste fel, am primit numeroase sesizări, pe diverse căi, de la Poliție, Primărie, taximetriști și am intervenit la numeroase astfel de incidente, produse datorită indisciplinei șoferilor: stâlpi loviți, semafoare agățate, parasolare rupte, suporți de prindere rupți.


Ne dorim ca cetățenii Aradului să fie mulțumiți de activitatea pe care echipa UTI o desfășoarăpentru mentenanța sistemului de semaforizare și vă stăm cu plăcere la dispoziție pentru informații despre proiectele derulate de UTI.

 

Direcția Comunicare Corporatistă"

 

Rămâne deci, să aşteptăm ziua de 16 octombrie, data anunţată de către compania UTI pentru schimbarea suportului care susţine semaforul pietonal.
Până atunci, arădenii sunt nevoiţi să îşi ferească capetele atunci când traversează strada Mărăşeşti, pentru a evita orice contact cu semaforul care se poate desprinde în orice moment.