Un club de tradiţie din fotbalul românesc intră în faliment ! Din ciclul prefecţii fac lucruri trăsnite !

Data publicare: Sambata, 14 Octombrie, 2017 Total: 4003 accesari

Un club de tradiţie din fotbalul românesc intră în faliment ! Din ciclul prefecţii fac lucruri trăsnite !

Echipa care a pierdut dramatic titlul în 2015, după un meci cu Oţelul Galaţi jucat pe teren propriu, va dispărea de pe harta fotbalului românesc. Ocupanta locului şase în Liga 2, cu 18 puncte, ASA Târgu Mureş a intrat în faliment din cauza datoriilor acumulate în ultimii ani. În vara acestui an, un oficial al clubului declara că aproximativ 70 de miliarde de lei sunt blocaţi de ANAF. Chiar şi aşa, oficialii clubului susţineau că şansele de faliment sunt aproape inexistente.

 

Decizia Prefectului din Mureş, Goga Lucia numit în guvernarea PSD a lui Victor Ponta în funcţia de prefect,  de a ataca hotărârea Consiliului  Local de a aloca bani clubului a dus la falimentul clubului ASA Târgu Mureş.

 

“Noi ne gândeam că suntem salvaţi cu aceşti bani şi revenim în Liga 1, în data de 6. Pentru că atunci expirau cele 6 luni în care putea fi atacată hotărârea prin care s-au alocat banii. A fost atacată însă decizia. Eu spun că şi celelalte ramuri sportive ar putea ajunge în situaţia noastră. Şi este păcat, pentru că sunt cluburi care au adus performanţe”, a spus Cristian Cherteş, directorul general al ASA Târgu Mureş citat de Prosport.ro.

 

Regulamentul spune că un club aflat în faliment trebuie exclus din competiţie, ASA Târgu Mureş evoluează actualmente în Liga a 2-a.

 

Decizia Tribunalului Specializat Mureş:

"În temeiul dispoziţiilor art. 145 alin. 1 lit. E din Legea nr.85/2014 decide intrarea în faliment a debitoarei ASOCIAŢIA FOTBAL CLUB ASA 2013 TÂRGU MUREŞ. În temeiul dispoziţiilor art. 145 alin. 2 din Legea nr. 85/2014 dispune dizolvarea asociaţiei şi ridicarea dreptului de administrare al debitoarei. Desemnează în mod provizoriu în calitate de lichidator judiciar societatea profesională RTZ&Partners SPRL – Filiala Bistriţa, care va îndeplini această funcţie cu o retribuţie provizorie de 1500 lei pentru toată procedura.

Stabileşte termen de judecată pe data de 12.01.2018. Executorie. Cu drept de apel în termen de 7 zile de la comunicare. Apelul se depune la Tribunalul Specializat Mureş. Pronunţată în conformitate cu prevederile art. 396 al. 2 Cod procedură civilă prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în data de 13 octombrie 2017" anunţă Hotărârea intermediară 549/2017, din 13.10.2017. Clubul poate face apel în 7 zile.