O nouă plantaţie de canabis, descoperită de poliţişti în judeţul Arad

Data publicare: Vineri, 13 Octombrie, 2017 Total: 2294 accesari

O nouă plantaţie de canabis, descoperită de poliţişti în judeţul Arad

O nouă plantaţie ilegală de canabis a fost descoperită vineri la orele dimineţii, în extremitatea estică a  judeţului Arad, în apropierea localităţii Petriş.

 

Potrivit unor surse din cadrul IPJ Arad, tot în această dimineaţă, mai multe persoane au fost aduse la sediul Poliţiei din Municipiul Arad pentru audieri.

Plantele aflate în diferite stadii de dezvoltare urmau să ajungă prin intermediul unor persoane pe piaţa de stupefiante din Vestul ţării.


Canabisul sau cânepa, aşa cum este cunoscută de români, este o plantă tehnică ce poate fi folosită în industrie însă aceasta are şi proprietăţi psihoactive, motiv pentru care cultivarea ei a fost reglementată de lege şi se face sub stricta supraveghere a autorităţilor.


În ultimii ani, canabisul a devenit unul dintre cele mai utilizate droguri în rândul consumatorilor din România, fiind catalogat în categoria drogurilor uşoare.  Cultivarea ilegală, traficul şi consumul de canabis constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.