Atenţie şoferi! Se amplasează camere video pe autostrăzi şi pe DN1!

Data publicare: Joi, 12 Octombrie, 2017 Total: 1193 accesari

Atenţie şoferi! Se amplasează camere video pe autostrăzi şi pe DN1!

Autorităţile doresc implementarea unui nou sistem de monitorizare a traficului şi de informare a şoferilor pe autostrăzile A1, A2 şi A3 şi pe DN1, între Bucureşti şi Ploieşti. Proiectul costă nu mai puţin de 100 de milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene.


"Se aprobă finanțarea proiectului "Sistemul de monitorizare și informare asupra traficului și a condițiilor de circulație de pe Autostrada A1, București - Pitești, Autostrada A2, București - Cernavodă și Autostrada A3, București - Ploiești și DN1, București - Ploiești", în cuantum de 103.629 mii lei, din Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație". Acesta este textul unui proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Acest sistem de monitorizare presupune, printre altele, instalarea de camere video şi de panouri de informare/avertizare pe autostrăzile Bucureşti-Piteşti, Bucureşti-Constanţa, Bucureşti-Ploieşti şi pe DN1. Iată în detaliu ce se va amplasa pe şosele, potrivit notei de fundamentare a actului normativ:

"Sistemul de monitorizare şi informare este compus din următoarele subsisteme:
- Subsistem de monitorizare a traficului prin bucle inductive;
- Subsistem de monitorizare a traficului și detecție a incidentelor prin tehnologie video;
- Subsistem de monitorizare video;
- Subsistem de măsurare a condiţiilor meteo - rutiere;
- Subsistem de cântărire dinamică și măsurare dimensiuni;
- Subsistem de informare cu panouri cu mesaje variabile (VMS);
- Subsistem de monitorizare a traficului cu senzori wireless;
- Puncte de concentrare;
- Subsistem de securitate;
- Subsistem de comunicaţii si electroalimentare"

Cele patru acţiuni majore ale sistemului se referă la colectarea, procesarea şi accesul la date şi serviciul de informare a şoferilor.

"Principalele beneficii ale implementarii prezentului proiect sunt următoarele: reducerea accidentelor, reducerea congestiilor, salvarea de vieți omenesti, siguranța participanților la trafic, diminuarea duratei și a planificării călătoriei, reducerea unora dintre efectele transportului asupra mediului", mai scrie în nota de fundamentare a actului normativ.


Foto: Mediafax