Astăzi se deschide primul restaurant Taco Bell din România

Data publicare: Joi, 12 Octombrie, 2017 Total: 1795 accesari

Astăzi se deschide primul restaurant Taco Bell din România

Joi, 12 octombrie, are loc inaugurarea primului restaurant Taco Bell din România, în capitală. Inaugurarea marchează și intrarea brandului sud-californian în Europa Centrală și de Est, aceasta fiind prima locaţie Taco Bell pe o rază de 1.028 kilometri în regiune. Restaurantul de inspirație mexicană se află amplasat în centrul comercial Băneasa Shopping City din București.

Pregătirile pentru această lansare au început în februarie 2016, atunci când un studiu de piață amănunțit a arătat că România este o piață cu un potențial foarte mare pentru brandul californian.

 

Taco Bell face parte din portofoliul Yum! Brands şi este principalul lanț de restaurante de tip „quick service restaurants" (QSR) din lume, care oferă produse de inspirație mexicană. Prezența sa pe piața din România este gestionată de Sphera Franchise Group, operatorul exclusiv pe plan local al celorlalte două mari lanțuri de restaurante din portofoliul.

 

Sphera Group este controlată de antreprenorii Radu Dimofte (43,67%), Lucian Vlad (33,33%) şi Nicolae Badea (23%). Compania a anunţat recent că vrea să listeze 25% din acţiuni pe bursa de la Bucureşti.

 

Investiţia în deschiderea restaurantului a fost de 350.000 de euro, şi vor fi angajate 40 de persoane. Potrivit americanilor de la Yzm Brands, mai multe  restaurante Taco Bell ar urma să se deschidă în România în anii următori iar astfel să se creeze un nou lanţ pe piaţa românească.


Gigantul american Yum! Brands este prezent în România de mai mulţi ani prin intermediul restaurantelor KFC și Pizza Hut.