Sforile care îl mişcă pe deputatul Tripa

Data publicare: Miercuri, 11 Octombrie, 2017 Total: 1583 accesari

Sforile care îl mişcă pe deputatul Tripa

Luările de atitudine vijelioase şi războinice ale deputatului Tripa vor să treacă drept muncă. Şi dă-i şi luptă cu PNL, şi dă-i şi luptă cu Consiliul Judeţean. La prima vedere, ai zice că e doar un alt politruc care îşi urmează ambiţiile personale. Unul care a plecat din Consiliul Judeţean în Parlament şi, în loc să facă legi, să respecte promisiunile electorale, se pregăteşte de fapt pentru visul său de a ajunge preşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Ai zice că, în loc să îşi onoreze mandatul, deputatul Tripa face pe opozantul interesat să ia locul conducerii actuale a CJA. În politică, se întâmplă des.

Lucrurile stau însă mai rău decât atât. Deputatul Tripa face periculos jocurile unor afacerişti din judeţul Arad, obişnuiţi cu lucrări publice primite foarte uşor, pe bani mulţi şi dacă se poate pe muncă puţină. Genul de afacerişti făcuţi politic care nu ştiu să existe altfel decât prin combinaţii politice. Ei îi furnizează lui Tripa o serie de informaţii şi, încet dar sigur, au legat sforile cu care îl mişcă pe deputatul hiperactiv. Sprijinul, spun unele surse, este mai complex decât informaţiile furnizate şi extrem de tentant.


Câteva inabilităţi îl trădează pe deputatul tras de (uneori pe) sfoară. Sloganul „cel mai slab preşedinte de Consiliul Judeţean” pe care vrea să îl lipească actualului preşedinte al CJA trădează de fapt nostalgiile actualului deputat, fost consilier judeţean. Să ne amintim că Tripa a votat peste 95% din proiectele de hotărâre propuse mandatul trecut de conducerea CJA, deşi teoretic era tot în opoziţie. A negociat votul PSD pentru ultimul buget, deşi foarte mulţi primari din propriul partid au fost nemulţumiţi şi au spus asta public. Rezultă de aici un opozant de faţadă în Consiliul Judeţean 2012 – 2016, cu luări de poziţie în presă prin care mima opoziţia, dar cooperant în cadrul consiliului.


Cheia atitudinii sale prezente este chiar aici: surse bine informate susţin că actualul deputat şi alţi colegi ai săi au făcut parte din combinaţii politice şi de afaceri din care „au ieşit bine”. Deşi PSD a continuat să rămână în opoziţie în cadrul Consiliului Judeţean Arad, partenerii de „combinaţii” politice, administrative şi de afaceri nu mai gravitează în jurul conducerii CJA, ceea ce prejudiciază grav interesele deputatului Tripa şi ale celorlalţi prieteni ai săi. Aşa că grupul respectiv e cu ochii pe licitaţii, îl înarmează pe deputatul Tripa cu documente şi informaţii (în general interpretate prost, intenţionat sau din necunoaştere) şi trag sforile unei opoziţii prost orchestrate.


Aşa se face de exemplu că deputatul Tripa a acuzat licitaţia pe deszăpezire din judeţul Arad. Însă o comparaţie cu Teleorman – judeţ care are cam aceeaşi reţea de drumuri judeţene – este net în favoarea Aradului. La Arad, administraţia plăteşte aproximativ 900 000 de euro, în timp ce la Teleorman autorităţile vor plăti peste 5 milioane de euro. Cui? Firmei TelDrum, despre care se spune că este a şefului PSD, Liviu Dragnea. Este o comparaţie care îl face de doi bani pe deputatul paraleu. Aşa se întâmplă când băieţii care se vor deştepţi sunt de fapt cam prostuţi!