Biserica Roşie din Arad, gazda unui concert de Orgă în cadrul Festivalului Internaţional Timorglefest

Data publicare: Miercuri, 11 Octombrie, 2017 Total: 1810 accesari

Biserica Roşie din Arad, gazda unui concert de Orgă în cadrul Festivalului Internaţional Timorglefest

Sâmbătă, 14 octombrie, începând cu orele 20.00,  la  Biserica Roşie din Arad, se va desfăşura un concert de orgă în cadrul Festivalului Timorglefest.

 

Concertul va fi susţinut de italianul Marco Cortinovis, organist la Catedrala din Bergamo şi profesor de orgă la academia Santa Cecilia din acelaşi oraş.

 

Organistul Marco Cortinovis s-a născut la Bergamo în anul 1983, a absolvit Conservatorul Girolamo Frescobaldi din Ferrara, Italia, la classa de orgă a profesorului Andrea Macinanti, a câştigat premiul 1 împreună cu Frederic Desenclis la conservatorul din Orleans, Franţa şi a concertat pe marile scene ale lumii.

 

De-a lungul timpului, Marco Cortinovis a concertat în cadrul mai multor festivaluri din Europa ca şi solist sau împreună cu pianistul Matteo Corio şi trompetistul Alessandro Stella.

 

Un alt instrument la care Marco Cortinovis cântă este harmonium. Din anul 2016, acesta a dat naştere unui duo harmonium şi pian împreună cu Fabiano Casanova.

 

Preţul unui bilet de intrare este de 10 lei iar achiziţionarea acestora se va face la casieria Bisericii Roşii din Arad, înaintea concertului.


Festivalului Internaţional de Orgă Timorglefest se află la cea de a XVII-a ediţie iar până în prezent, organizatorii au reuşit să aducă în faţa publicului iubitor de muzică vocal-simfonică de la noi din ţară, renumiţi cântăreţi de talie internaţională.