Război total între Liviu Dragnea şi Mihai Tudose! Instabilitatea politică, resimţită pe piaţa financiară!

Data publicare: Marti, 10 Octombrie, 2017 Total: 1866 accesari

Război total între Liviu Dragnea şi Mihai Tudose! Instabilitatea politică, resimţită pe piaţa financiară!

Scenariul demiterii Guvernului Grindeanu s-ar putea repeta în această toamnă după disensiunile apărute între Premier şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

 

Scaunul de premier al lui Mihai Tudose  se clatină serios după doar trei luni de la investirea în fruntea Guvernului. Tensiunile între Premier şi Liviu Dragnea au apărut imediat după ce Premierului Tudose a anunţat o posibilă remaniere a unor miniştrii.

 

Mihai Tudose a declarat că se gândeşte la remanierea a trei sau patru miniştrii, în special a celor care au dosare penale. Cei trei miniştri pe care Tudose se pregăteşte să îi remanieze sunt Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Viorel Ilie, oameni apropiaţi liderului PSD, Liviu Dragnea. În replică, premierului i s-a sugerat să îşi dea demisia.

 

Remanierea celor trei ar atrage după sine ieşirea de la Guvernare a ALDE, aşa cum a anunţat Călin Popescu Tăriceanu.

 

La ieşirea din Şedinţa Extraordinară a liderilor PSD, organizată marţi, Liviu Dragnea a declarat că în interiorul Coaliţiei de guvernare nu există disensiuni şi că dacă premierul Tudose va argumenta temeinic motivul remanierii, PSD va susţine demersul.

 

În replică, Mihai Tudose nu a dorit să facă declaraţii la ieşirea din şedinţă în schimb, potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, primul-ministru va avea o întrevedere cu preşedintele tării, Klaus Iohannis.

 

 

Criza politică din interiorul coaliţiei de Guvernare generată de posibilitatea schimbării primului ministru ar putea arunca România într-un nou val de scumpiri de preţuri şi scăderi ale Leului în faţa celorlalte monede, pe fondul lipsei de predictibilitate economică şi instabilitate politică.