Prefectul Horgea ne-a făcut de râs în Parcul Reconcilierii

Data publicare: Sambata, 07 Octombrie, 2017 Total: 5472 accesari

Prefectul Horgea ne-a făcut de râs în Parcul Reconcilierii

Manifestările din Parcul Reconcilierii, prin care au fost omagiaţi cei 13 generali executaţi la Arad la finalul revoluţiei maghiare din 1849, au fost umbrite de incompetenţa de care dă dovadă prefectul Florentina Horgea. Aceasta a dorit să depună o coroană de flori şi la monumentul dedicat paşoptiştilor români – ceea ce este foarte bine. Numai că gestul său nu a fost pregătit în prealabil.

Arcul dedicat eroilor revoluţiei române de la 1848 nu a fost curăţat în prealabil, ceea ce a devenit vizibil pentru toţi participanţii – diplomaţi, oficialităţi, alte sute de oameni din Arad şi Ungaria.

Doamna prefect avea posibilitatea şi obligaţia, ca reprezentant al statului român, al Guvernului şi conducător al instituţiilor deconcentrate să solicite curăţarea monumentului şi pregătirea pentru un moment de punere în valoare a simbolurilor naţionale. N-a făcut-o, în consecinţă nu doar că s-a făcut pe sine de râs (nu ar fi prima dată) ci ne-a făcut pe toţi de râs cu această ocazie. Nivelul scăzut de reprezentare a fost izbitor şi la citirea cu stângăcie şi vădită dificultate a unui discurs redactat în limbă de lemn.

În plus, doamna prefect Horgea nu a anunţat ceilalţi participanţi că va depune coroana de flori la monumentul paşoptiştilor români, ceea ce a făcut ca gestul său să fie singular şi, în consecinţă, stânjenitor.