Liderul Sindicatului Cartel Alfa acuză Guvernul de şantaj!

Data publicare: Vineri, 06 Octombrie, 2017 Total: 1102 accesari

Liderul Sindicatului Cartel Alfa acuză Guvernul de şantaj!

În urma protestelor masive  de miercuri din capitală, la care au participat peste 10 mii de persoane, Guvernul a avut vineri dimineaţa, o rundă de negocieri cu o delegaţie a liderilor sindicatelor pentru stabilirea a noi termene şi condiţii în ceea ce priveşte legea transferului de taxe de la angajator la angajat şi creşterile salariale promise de către coaliţia de guvernare PSD-ALDE.

 


Discuţiile au fost catalogate ca fiind un eşec lamentabil întrucât nici una dintre cele două părţi nu a fost dispusă să accept compromisuri.

La ieşirea de la negocierile purtate cu reprezentanţii Guvernului, Bogdan Hossu, liderul sindicatului Cartel Alfa a acuzat Guvernul că nu vrea să găsească soluţii pentru ieşirea din criză. Mai mult, acesta a declarat că sindicatele au fost şantajate de către Guvern pentru a renunţa la revendicări.

 

"S-a încercat un şantaj împotriva părţii sindicale, în sensul în care "Nu vreţi să acceptaţi transferul, atunci anulăm Legea de salarizare", ceea ce este complet anormal, pentru că practic, legat de acest lucru, niciodată nu s-a pus la pachet cu o multitudine de alte mecanisme. Sunt invenţii pe care le-au introdus din luna aprilie, când şi-au dat seama că depăşesc capacitatea lor financiară, insistând pe o imagine populistă legată de acest lucru", a precizat Hossu.

 

Mihai Tudose a anunţat şi el că Guvernul nu este dispus să renunţe la legea care prevede transferul taxelor de la angajator la angajat şi că în prezent se caută o soluţie împreună cu sindicatele astfel încât toată lumea să fie de acord cu noile reglementări.

În urma negocierilor eşuate, confederaţia Cartel Alfa spune se pregăteşte de organizarea a noi proteste în capitală până când Guvernul va renunţa la ideea de a transfera în sarcina angajatului toate contribuţiile către stat.