Prima mare „isprava ” a ministrului Fifor! Militarii români morți la Stalingrad, reînhumați de MAPN în cutii de carton și fără tricolor

Data publicare: Vineri, 06 Octombrie, 2017 Total: 1080 accesari

Prima mare „isprava ” a ministrului Fifor! Militarii români morți la Stalingrad, reînhumați de MAPN în cutii de carton și fără tricolor

345 de militari români căzuți în luptele de la Stalingrad în 1942-1943 au fost reânhumați în Cimitirul Militar Român situat în apropiere de Volgograd. Halucinant este că osemintele lor au fost îngropate în simple cutii de carton, asemănătoare celor în care sunt împachetați pantofii și doar câteva dintre acestea au avut atașate tricolorul. 

 

Toate formalitățile au fost executate de Guvernul României, prin MAPN, cei de aici negăsind fonduri pentru organizarea unei ceremonie decente. Mai mult, Ministerul condus de Mihai Fifor s-a și "lăudat" pe site cu poze de la acest eveniment, care reprezintă un moment rușinos pentru armata română. Nici măcar premierul Tudose nu a catadicsit să aprobe alocarea de fonduri pentru a cinsti memoria eroilor români.

 

Vinovați moral pentru această situație sunt însă și premierul MIhai Tudose, care nu a catadicsit să aprobe alocarea de fonduri pentru a cinsti memoria eroilor români, șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, precum și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. 

 

Evenimentul a avut loc în contextul în care România a alocat pentru Apărare 2% din PIB și a încheiat cu americanii mai multe contracte de achiziții. 3,9 milioane de dolari vor fi cheltuite pentru cumpărarea un sistem defensiv de rachete Patriot, dar statul român nu a găsit de cuviință să aloce o sumă modică pentru a reînhuma osemintele celor 345 de militari așa cum se cuvine. 


Sursa Foto: M.A.P.N.