În Arad se fură tot! Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989, lăsat fără ornamentele metalice!

Data publicare: Joi, 05 Octombrie, 2017 Total: 1350 accesari

În Arad se fură tot! Monumentul Eroilor Revoluţiei din 1989, lăsat fără ornamentele metalice!

Oraşul Arad pare mai degrabă un sat fără câini decât un oraş fost pretendent la titulatura de Capitala Culturală Europeană! Dovadă stau hoţii de fier vechi care, mai nou, fac ravagii în zona centrală din Arad!

După ce au furat toate plăcile de bronz ataşate pe busturile ridicate în cinstea unor mari personalităţi arădene, aceştia au ajuns să fure chiar şi cele mai mici ornamente metalice care pot fi comercializate.

 

În schimbul unor sume derizorii, persoane rămase încă necunoscute demolează cultura şi istoria Aradului bucată cu bucată, pentru a le comercializa mai apoi la fier vechi.

Citeşte şi Busturile nimănui în văzul tuturor! Hoţii de fier vechi au vandalizat monumentele din Arad

Pradă a hoţilor de fier vechi a căzut şi cartea de marmură amplasată în faţa Primăriei Arad, pe care stau inscripţionate numele eroilor martiri de la revoluţia din 1989, înpotriva regimului comunist.

 

Furtul este unul relativ recent; pe placa de marmură neagră încă se pot vedea urmele de papuci ale hoţilor care în încercarea de a smulge crucea şi ornamentul floral metalic, au năvălit cu picioarele, murdărind monumentul.

 

Nici respectul faţă de eroii martiri dar nici teama că ar putea fi prinşi de poliţie nu îi sperie pe monstruoşii căutători de fier vechi care par a fi specializaţi în astfel de furturi.

 

Ghidul Arădean a tras un semnal de alarmă în urmă cu mai puţin de o lună, după ce mai multe busturi ale unor mari personalităţi au rămas fără plăcile de bronz, în decurs de o săptămână, însă până la această oră, Poliţia Locală, inertă din fire, nu pare să fie deranjată de vandalismul barbar care se desfăşoară în Arad.

 

Vandalizarea cărţii pe care stau scrise numele eroilor revoluţiei este cu atât mai scandaloasă cu cât aceasta se află în punctul 0 al Aradului, în faţa palatului administrativ, într-o zonă intens curculată şi luminată, împânzită de camere de supraveghere.

 

Dată fiind lipsa de reacţie a Poliţiei Locale Arad, cea plătită din banii arădenilor pentru a veghea asupra bunăstării şi siguranţei arădenilor şi a mobilierului stradal, nu ne rămâne decât să ne întrebăm care va fi următoarea pradă a hoţilor de fier vechi.