Un primar a mers pe jos 330 km in 11 zile. AFLA care a fost scopul acestui gest

Data publicare: Miercuri, 04 Octombrie, 2017 Total: 785 accesari

Un primar a mers pe jos 330 km in 11 zile. AFLA care a fost scopul acestui gest Tudor Mihalache, primarul din Copşa Mică a ajuns la Bucureşti, dupa 11 zile de mers pe jos. AFLĂ ce anume l-a determinat pe primar să facă acest lucru ! 

Primarul a parcurs pe jos 330 de km , in 11 zile, pentru a aduce apă potabilă în Copşa, dar şi pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la toate localităţile rămase fără apă curentă şi canalizare la zece ani după aderarea la Uniunea Europeană. ”Nu mă aştept la nimic după acest pelerinaj. Dar îl fac pentru a trage un semnal de alarmă. Jumătate din localităţile din România nu au apă curentă şi canalizare, la zece ani după aderarea la Uniunea Europeană. Nu e greu să mergi pe jos, dimpotrivă, e o plăcere. Am timp să mă gândesc la munca mea, la comunitate, la familie”, a spus primarul din Copşa Mică, inainte de a pleca la drum.


Copşa Mică este aproape de faliment după ce finanţarea de la Ministerul Mediului pentru apă şi canal a fost oprită, iar administraţia locală a fost data în judecată de constructor pentru lucrările neplătite. " Un domn de la Guvern m-a intrebat : Cu ce am contribuit noi la buget" adauga trist, primarul din Copsa Mica. Domnii din Guvern au uitat ca la Copsa Mica sunt peste 6000 de suflete, care au nevoie de apa potabila" adauga primarul.

Primarul a povestit ca n-a mers continuu pe jos in cele 11 zile, ci cate 8 ore pe zi, iar in weekend s-a oprit la o pensiune, deoarece primaria la care urma sa se opreasca era inchisa. A mai spus ca l-a uimit gestul soferilor care se opreau si ii dadeau apa, iar cei de Tir il ocoleau cu grija si-l claxonau in semn de apreciere, dupa ce auzisera la radio despre el.