Dosarele X: Informaţii paranormale şi minciunile în CV-ul proaspătului director pesedist Cheşa

Data publicare: Vineri, 29 Septembrie, 2017 Total: 3354 accesari

Dosarele X: Informaţii paranormale  şi minciunile în CV-ul proaspătului director pesedist Cheşa

Numirea în funcţia de director al ARR a pesedistului scandalagiu Cheşa, zis Bilă, a şocat întreaga suflare arădeană dar mai ales pe cunoscuţii acestuia! Pentru cei care îl cunosc, Cheşa este un băiat- problemă, mai degrabă neadaptat submediocru la şcoală, fără o carieră profesională stabilă. Cei care îl cunosc, pot spune că a fost chelner, vânzător în SHOP la vamă, apoi băiat bun la toate şi căutător de JOB-uri la PSD şi pe la sponsorii acestui partid. Aşadar, mirarea ar fi justificată: cum să ajungă unul cu aşa parcurs, ditamai directorul, măi nene?!

 

Problema este că CV-ul lui Cheşa spune altă poveste. Ca să n-o luăm din preistorie, să ne referim la perioada de după anul 2000. Astfel, în CV-ul lui Cheşa apare că ar fi fost director şi coordonator a patru magazine în zona de vest a ţării, cu 60 de angajaţi în perioada 2001-2008. Este perioada în care cunoştiinţele lui Bilă jură că acesta era vânzător în SHOP şi fan al circulaţiei libere a ţigărilor peste ficţiunea numită graniţă. Oare minte CV-ul sau mint oamenii? De verificat...

 

Apoi urmează o pauză de patru ani, timp în care nu este foarte clar cu ce s-a ocupat Cheşa, dacă s-a ocupat cu ceva. În perioada 2012-2016, Cheşa figurează director- coordonator transport extern la o firmă de pază şi protecţie. Cunoscuţii au dubii serioase legate de exercitarea funcţiei din moment ce în perioada amintită, Cheşa stătea cu orele pe la sediul PSD şi printre altele, vâna diferite funcţii publice. Cam în aceeaşi perioadă, Cheşa scrie în CV că a fost consilier angajat cu două ore la cabinetul parlamentar al unui deputat de Arad.

 

Apoi urmează angajarea ca referent la ARR(pe sriterii politice, spun cunoscuţii) şi marele salt la funcţia de director. Trecem cu vederea alte chestii minore şi hazlii...cum că Bilă vorbitor de engleză conform informaţiilor din CV, ar fi făcut stagiu de pregătire la Londra, că e divorţat, nu necăsătorit, aşa cum scrie sau că e jucător semiprofesionist de fotbal(cum o mai fi şi aia?), toate irelevante pentru discuţia despre directorul Cheşa, dar sugestive pentru felul său de a fi.

 

 

Dacă te uiţi la declaraţia de avere şi de interese, sar în ochi mai multe probleme. Prima gravă, zine de un posibil fals în declaraţii care poate fi şi merită investigată. Cheşa figurează angajat la parlament, dar nu a declarat venituri realizate din această sursă. Deci cheşa ori nu a fost angajat, ori nu şi-a declarat veniturile. Oricum ai lua-o, este un fals care intră sub incidenţa legii.

 

 

A doua problemă...Cheşa declară că a deţinut o funcţie de conducere la firma de pază şi protecţie, dar în declaraţia de interese, acolo unde este întrebat dacă are calitate de membru  în organele de conducere , coordonare şi control al societăţilor comerciale, domnul Cheşa a tras o linie mare care înseamnă NU. Deci, ar fi de lămurit: a deţinut sau nu, Bilă, funcţii de conducere , are sau nu experienţa managerială în special în domeniul transporturilor, aşa cum a susţinut în presă. Şi dacă a deţinut, de ce a minţit în Declaraţia de interese?

 

În fine, a treia observaţie demnă de Dosarele X poate sugera cine minte de fapt: CV-ul unui domn de succes la 40 de ani sau răutăcioşii care spun că nu este ceea ce pare de fapt, ci Bilă, copilul- problemă, pila PSD. După o carieră de aproximativ 20 de ani de manager de succes, experienţă de manager pe fonduri europene, etc, te-ai aştepta să dai de un om bine pricopsit. Dar ce să vezi?!

 

Domnul Ilie Cheşa nu a acumulat nimic înafară de experienţă , potrivit declaraţiei de avere: nu are terenuri, nu are apartament(nici măcar o cotă parte), nu are casă, nu are maşină( deşi circulă cu un VW Golf alb cu numerele AR-XX- CHE. Am pus XX ca să nu dăm numărul complet, nu că nu l-am cunoaşte), nu are sume depozitate în bancă, nu are acţiuni la societăţi comerciale şi nici un fel de bunuri de valoare. După modelul stângii post-comuniste a lui Ion Iliescu, e bine să fii sărac şi cinstit. Nu avem o problemă dacă este sărac sau nu, ne preocupă totuşi dacă este cinstit.


CV- ul proaspătului director ARR, precum şi Declaraţia de avere şi Declaraţia de interese pot fi consultate AICI.