Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy a MURIT la vârsta de 91 de ani

Data publicare: Joi, 28 Septembrie, 2017 Total: 3014 accesari

Hugh Hefner, fondatorul revistei Playboy a MURIT la vârsta de 91 de ani

Hugh M. Hefner, fondatorul celebrei reviste Playboy, a murit la onorabila vârstă de 91 de ani din cauze naturale. Tristul anunț a fost făcut de compania pe care creat-o.

 

Hugh Hefner, numit şi "părintele Playboy"  s-a născut la data de 9 aprilie 1926 în Illinois, statul Chicago. Povestea vieţii sale este strâns legată de revista pe care a creat-o şi pare desprinsă dintr-un scenariu de film de la Hollywood.

În tinereţe, Hugh Hefner a fost angajat în cadrul revistei Esquire pe postul de copywriter. Pentru că managerul revistei îi refuzase o creştere salarială de 5 dolari, tânărul Hugh Hefner a demisionat în anul 1952.

 

Un an mai târziu, în luna decembrie a anului 1953, Hefner publica prima ediţie a revistei cu iepuraş. Revista o avea în centrul atenţiei pe Marilyn Monroe, cu fotografiile sale din 1949.

 

Anul următor, Hefner avea să obţină un împrumut bancar de 600 de dolari ipotecându-şi mobila. A reuşit apoi să strângă 8.000 de dolari câştigând încrederea a 45 de investitori, printre care şi mama sa, pentru a lansa o revistă destinată bărbaţilor.


„Mama nu mi-a dat cei 1.000 de dolari pentru că a crezut în proiect, ci pentru că a crezut în fiul ei.
“ spunea Hugh Hefner într-un interviu.

 

Revista a căpătat în scurt timp notorietate în rândul americanilor ca mai apoi, succesul Playboy să depăşească graniţele Americii şi să ajungă peste ocean, în întreaga lume. Pictorialele cu fotografii nud ale unor celebrităţi dar şi numărul mare de comedianţi şi  formatori de opinie care dezbăteau subiecte tabu ale societăţii  în numeroasele cluburi Playboy au garantat succesul revistei decenii la rând.

 

Declinul revistei Playboy a început odată cu dezvoltarea televiziunii iar rând pe rând, cluburile Playboy au început să se închidă. În anul 1988, ultimul club Playboy a fost închis, iar televiziunea a contribuit la declinul Playboy odată cu lansarea unei noi platforme pentru comedianţii ce altădată îşi arătau talentul în cluburile imperiului.

 


Hugh Hefner a lăsat în urmă o avere de peste 43 milioane de dolari care va fi împărţită între cei patru copii ai săi rezultaţi în urma celor trei căsătorii.