Criminalul polițistului din Suceava a fost găsit mort în celula sa din Penitenciarul Botoşani

Data publicare: Miercuri, 27 Septembrie, 2017 Total: 1740 accesari

Criminalul polițistului din Suceava a fost găsit mort în celula sa din Penitenciarul Botoşani

Ioan Beşa, tânărul de 23 de ani care, în luna iulie, a ucis un poliţist pe peronul Gării Burdujeni din municipiul Suceava, a fost găsit spânzurat în celula sa din Penitenciarul Botoşani.

Bărbatul şi-a pus capăt zilelor, fiind găsit marţi seară spânzurat în camera de detenţie în care se afla singur,  a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Valeriu Iulian Chihaia. 


Descoperirea ar fi fost făcută de angajaţii unităţii de detenţie în momentul schimbului de tură. Aceştia au alertat de urgenţă cadrele medicale, însă deţinutul nu a mai putut fi salvat. 

Ioan Beşa l-a înjunghiat yeci de ori pe poliţistul Sorin Vezeteu chiar pe peronul Gării Burdujeni. El a fost arestat preventiv şi, după ce a fost trimis în judecată de procurorii suceveni, a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani.

Criminalul a declarat că a vrut să îşi facă dreptate omorând un om al legii, după ce fusese arestat trei zile de către autorităţile spaniole pentru că intrase într+o altercaţie cu alţi concetăţeni.

Beşa făcea parte din categoria deţinuţilor periculoşi, motiv pentru care a fost plasat singur în celulă.