Câine ucis fără milă într-un cartier arădean. Un copil a văzut totul!

Data publicare: Miercuri, 27 Septembrie, 2017 Total: 11949 accesari

Câine ucis fără milă într-un cartier arădean. Un copil a văzut totul!

Cruzime fără margini în Aradul Nou! Întregul cartier a fost oripilat după ce un autor încă necunoscut a ucis-o cu bestialitate pe Bella, o căţeluşă din rasa labrador care ajunsese să fie iubită de toţi copii de pe strada Cibinului şi din împrejurimi!

 

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de marţi la orele amiezii amiezii când, proprietara căţeluşei care tocmai o dăduse dispărută de acasă, a fost alertată de către vecini că Bela a fost găsită în capătul grădinii, fără suflare, având pete de sânge în zona gâtului.

 

Aparţinătorii au chemat imediat poliţia care a început investigaţiile. Poliţistul criminalist ajuns la faţa locului a constatat că labradorul fusese înţepat în gât cu un obiect ascuţit, fiindu-i secţionată o arteră. Câinele murise în chinuri groaznice fiind sufocat cu propriul sânge, cu mai puţin de o oră înainte să fie găsit de stăpână. Urmele de sânge prelins pe gardul de lemn stau mărturie cruzimii fără margini cu care a fost ucis bietul animal fără apărare.


 

Deşi nu se cunoaşte încă făptaşul cu instincte de criminal, aparţinătorii câinelui îl bănuiesc pe un vecin de aproximativ 60 de ani care, la momentul găsirii cadavrului câinelui, îşi făcea curăţenia de toamnă cu o furcă în propria grădină la doar câţiva metri de câinele care îşi dăduse ultima suflare.

"A spus mai demult că dacă mai vede câinele sărind gardul bagă furca în el dar nu îl credeam capabil de aşa ceva. Câinele era blând, nu făcea stricăciuni nimanui şi era îndrăgit de toţi vecinii.

După plecarea poliţiştilor, un copil care locuieşte în aceeaşi curte cu bătrânul a venit la mine tremurând de speriat şi mi-a spus că l-a văzut pe vecinul când a băgat furca în câine dar îi e frică de acesta şi nu a vrut să spună nimănui", a declarat Nicoleta, proprietara labradorului ucis, pentru Ghidul Arădean.




Deşi susţine că nu ştie nimic despre cele întâmplate şi că nu are nici o legătură cu uciderea căţeluşei Bella, bătrânul este acuzat de un alt vecin cu care împarte aceeaşi curte, că în urmă cu câţiva ani i-a otrăvit câinele cu sodă caustică.

 

Stăpâna câinelui a precizat pentru Ghidul Arădean că la indicaţiile poliţiei, va duce trupul câinelui la medicul veterinar pentru efectuarea necropsiei care să stabilească clar cauzele decesului iar rezultatele vor constitui probe la deschiderea unui dosar de cercetare penală pentru fapte de cruzime împotriva animalelor.

 

Dacă va fi găsit,  205/2004 privind protecţia animalelor, vinovatul riscă amendă penală şi închisoare de până la 2 ani pentru uciderea câinelui.