Înmormântările, reglementate de lege! Amenzi de până la 10.000 lei pentru persoanele care nu respectă noile reguri!

Data publicare: Luni, 25 Septembrie, 2017 Total: 2522 accesari

Înmormântările, reglementate de lege! Amenzi de până la 10.000 lei pentru persoanele care nu respectă noile reguri!

Regulile după care se face înmormântarea în România au fost schimbate recent de către Guvernul Tudose. Datinile creştineşti au fost considerate mai puţin importante decât normele igienico-sanitare astfel că noua lege după care se desfăţoară înmormântările prevede chiar şi  amenzi de 10.000 de lei dacă regulile nu sunt respectate.

 

Guvernul a reglementat condiţiile în care se transportă persoana decedată, cum este îmbălsămată, înhumată, incinerată, dar și deshumată iar firmele de Pompe Funebre vor trebui să aibă personal calificat pentru operaţiunile specifice procesului funerar.

 

Conform legii, îmbălsămarea devine obligatorie iar pentru acest proces, se fac cursuri de specialitate.

Pentru asta merg la cursuri o lună. Este vorba despre demnitatea omului trecut în neființă. Se rehidratează  tegumentele ca să se redea corpului un aspect natural, iar îmbălsămarea nu se mai face de către ”măcelari”, ci de către ”chirurgi”, se face o mică incizie și se folosește aparatură modernă. Îmbălsămarea este obligatorie”, a explicat Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare din România.

 

O schimbare radicală este şi faptul că persoana decedată trebuie îngropată în intervalul de 36 de ore de la stabilirea decesului, faţă de trei zile, aşa cum era până acum.

 

Legea a fost votată în parlament în data de 23 Noiembrie 2016 însă aceasta va intra în vigoare abia la începutul lunii octombrie.

Conform noilor hotărâri, Amenzile pentru această abatere sunt cuprinse între 500 10.000 de lei. Legea mai stabileşte faptul că filmatul şi fotografiatul defunctului sunt strict interzise fără a avea acordul familiei.