Coaliţia PSD- ALDE a decis susţinerea miniştrilor cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie

Data publicare: Luni, 25 Septembrie, 2017 Total: 3564 accesari

Coaliţia PSD- ALDE a decis susţinerea miniştrilor cercetaţi de DNA pentru fapte de corupţie

Coaliția de guvernare PSD-ALDE a avut parte de o întâlnire în cadrul unei şedinţe în care s-a decis soarta celor doi miniştri din cabinetul Tudose.

După o dezbaterea reunită  s-a decis în unanimitate susţinerea miniștrilor Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, pe care DNA le bănuiește că se fac vinovate de corupție în dosarul „Belina”.

 

Le-am ascultat pe cele două colege, punctele lor de vedere. Concluzia a fost una foarte clară, aceea că au respectat întocmai prevederile legiolor în vigoare și că se consideră nevinovate. După mai multe intervenții ale unora dintre membrii Biroului Permanent - nu puțini -  decizia finală a fost de sprijin total și le-au solicitat să nu demisioneze din funcție și în acest sens, ele vor fi apărate de toți membrii de partid”, a anunțat Ion Munteanu, liderul deputaților social-democrați. „Această decizie a Biroului Permanent Național PSD o voi transmite și colegilor mei din Camera Deputaților”, a precizat politicianul PSD.

 

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a declarat la ieşirea din şedinţă că dosarul este în opinia sa, unul politic iar astfel de hotărâri prin care terenuri ale statului  intra în administrarea firmelor private sunt absolut normale.

 

Toţi au susţinut că cele două nu au motive să îşi dea demisia, pentru că nu au încălcat nicio prevedere legală. Sunt mii de astfel de hotărâri, e perfect legal, nu e nicio problemă de legalitate” a susţinut preţedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Sevil Shhaideh și Rovana Plumb sunt acuzate de către procurorii DNA că în anul 2013 au modoficat abuziv legi ale statului prin care s-a creat aparența legalității și s-a pregătit terenul pentru transferul Insulei Belina și a Brațului Pavel din posesia statului către autorităţile locale din Teleorman. Ulterior, Braţul Pavel şi Insula Belina , aflate pe Dunăre,au intrat în posesia TelDrum, firmă despre care se spune că este a liderului PSD, Liviu Dragnea.



În acest moment, Guvernul Tudose susţinut de coaliţia PSD-ALDE are în componenţă trei miniştri cercetaţi pentru fapte de corupţie. În afară de Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb, în vizorul DNA se mai află şi Viorel Ilie, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, amnchetat pentru trucarea unui concurs pentru ocuparea unor funcţii publice de către persoane apropiate acestuia.