Primarul Aradului a făcut apel la cooperare în problema CET-ului

Data publicare: Duminica, 24 Septembrie, 2017 Total: 1558 accesari

Primarul Aradului a făcut apel la cooperare în problema CET-ului

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă şi viceprimarul, Levente Bognar au participat vineri, 22 septembrie la şedinţa Comisiei de Dialog Social, condusă de prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea. Subiectul central al acestei reuniuni a fost situaţia în care se află CET Hidrocarburi prin neatribuirea serviciului public de termoficare.


Până acum “Studiul de oportunitate pentru fundamentarea şi stabilirea soluţiei optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat” a fost introdus de 4 ori pe ordinea de zi a şedinţelor de Consiliu Local Municipal. Niciodată nu a reuşit să întrunească majoritatea de două treimi necesară (16 voturi) urmare a faptului că reprezentanții PSD și ALDE au dat vot negativ proiectului de hotărâre. 

În disperare de cauză şi din dorinţa de a ieşi din această situaţie, sindicaliştii de la CET Arad şi CET-H, au solicitat în cadrul  şedinţei de vineri, un punct de vedere celor care se opun încă din primăvara acestui an studiului de oportunitate, fără a avea argumente clare.

Invitaţi la şedinţă, Ministru Energiei, Toma Petcu şi Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, Doru Vişan, au subliniat faptul că este absolut necesar ca toate părţile implicate atât administrativ cât şi politic să ajungă la un consens, întrucât delegarea serviciului de termoficare nu suportă nicio amânare.

Primarul Aradului a făcut apel la cooperarea între municipalitate și forțele politice pentru continuarea demersurilor la nivel guvernamental în vederea deblocării acestei situaţii fără precedent la nivelul municipiului Arad. Acesta a invitat consilierii PSD şi ALDE să propună  amendamente astfel încât studiul de oportunitate să capete forma care în cele din urmă să întrunească unanimitatea “pentru”, atât de necesară următorilor paşi pe care CET-H trebuie să-i facă pentru a ajuge să acceseze fonduri europene în vederea modernizării.

        
La finalul întâlnirii primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă a declarat: Aşteptăm soluţiile guvernamentale promise de Ministrul Energie, Toma Petcu si sperăm ca sprijinul gevernamental de anul acesta să nu fie tot 0, aşa cum s-a întâmplat în 2012, 2013, 2015”.