Întâlnirea de la prefectură are o concluzie! Rămâne cum am stabilit, se rezolvă, nu se poate!

Data publicare: Sambata, 23 Septembrie, 2017 Total: 2653 accesari

Întâlnirea de la prefectură are o concluzie! Rămâne cum am stabilit, se rezolvă, nu se poate!

PSD-iştii se joacă cu nervii arădenilor şi cu gradele celsius din calorifere

 

Vineri, în sediul PSD, mă scuzaţi, în sediul Prefecturii, a avut loc aşa zisa întânire a comisiei de dialog social pe tema CET-urilor din Arad, tema principală fiind cuiul lui Pepelea: „Studiului de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluției optime de gestionare a serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat.” Pe care consilierii PSD-Alde nu l-au votat.

 

WTF!!!???? Cine citeşte nu pricepe nimic, cred că de asta e şi formulat aşa, dar simplicat şi pe înţelesul blochistului înseamnă: să aibe voie CET-ul să dea căldură! Smecheriile făcute de grupul PSD-alde (alde e ALDE, dar e aşa de mic că.....)  din consiliul local sunt abile dar nu păcălesc pe oricine, doar pe unii care nu-şi bat capul să descoase iţele încurcate ale hârţogoriei, şi anume, şi aici nu vom mai cita din scripte ci vom scrie pe întelesul tuturor, PSD nu votează chestia aia de mai sus cu studiul de oportunitate, consecinţa este una simplă, fără studiul ăsta votat (unde e nevoie de majoritate absolută în CLM, adică şi de voturile lor) CET-ul nu primeşte licenţă ANRE, iar fără licenţă nu i se poate atribui serviciul de furnizare de căldură, abil nu? Abil dar mişelesc am spune noi.

Vineri aşa spuneam, s-au adunat la sediul „PreSfectuDii”  la un aşa zis dialog social, toată „crema” PSD-istă mai puţin caimacul care-l reprezinţă domn ministru Fifor, adică Trio DoReMi:  Dorel Căprar-Tripa-Todor (pe scurt DTT), Ministrul Energiei, Toma Petcu tot PSD, secretarul de stat în ministerul Energiei, Doru Vișan, primarul Falcă, vicele Bognar, şi sindicaliştii din CET-uri, culmea, unii din ei mai roşii de orientare, şi evident gazda „neutră” perfecta, scuzaţi, prefectul Horgea Florentina. Dac-ai vedea doar pozele de la întâlnire, ai zice că e şedinţă PSD, şi îşi vine să te întrebi ce caută Falcă şi Bognar la şedinţă judeţeană PSD, apoi după ce citeşti explicaţiile parcă îţi mai lămureşti neuronul.

 

Revenind la problemă, am observat că la şedinţa comisiei lu, peşte n-au fost invitaţi şi cei din presă, mai puţin purtătorul de cuvânt, sau cel ce scrie comunicatele PSD, Alexandru Chiriţă (fost coleg în presă), probabil că are permis special de intrare la prefectură, noi însă n-am înteles în ce calitate, doar probabil să-şi noteze ce să scrie în comunicatele PSD de după întânire. Comisia asta a lu, peşte prăjit, la care presa nu a fost invitată, înţelegem că nu a hotărât nimic concret, singura concluzie pare a fi „rămâne cum am stabilit, se rezolvă, nu se poate”. N-am înteles de ce nu au fost invitaţi consilierii locali care votează acest studiu de oportunitate şi de ce au fost chemaţi deputaţii PSD „DTT”, dar poate suntem noi prea ciufuţi şi grei de cap, căci, întelegem că în final nu DTT votează în consiliu pentru PSD, ce e drept însă, ei le spun cum să voteze votacilor lor, dar măcar ca exerciţiu de imagine să-i inviţi pe aia „neimportanţi” din CLM.

 

Din anumite surse, înţelegem totuşi că au fost câţiva consilieri locali,Cel puţin din spusele unora, evident PSD, Vărcuş, Cheşa şi Stoenescu, niciun consilier liberal şi, din nou ne întrebăm de ce cei trei nici nu apar în poze dacă chiar au fost, cu atât mai puţin la masa discuţiilor, locul lor este luat de DTT (Dorel Căprar, Tripa Florin, totod Adrian, toţi deputaţi PSD)?


Unicul răspuns pe care ni l-am putut da a fost că DTT voia să stea la masă cu Falcă, duşmanul public numărul 1 a lor, şi, voiau să-i arate muşchii, sau mai bine zis, şă-i arate elemţii de calorifer reci şi şomajul de la CET în cazul în care aşa vor muschii lor, căci a consilierilor PSD din CLM nu contează oricum, ei ridică mâna precum le zice partidul, becouse, partidul e în toate, şi la Poşta Română, şi la ARR, şi la Inspectoratul Şcolar, nu?

Nu putem să nu remarcăm însă prezenţa altui personaj politic, este vorba de Florin Galiş. Fost consilier local PNL în mandatul trecut, şi actualmente preşedinte la organizaţia judeţeană ALDE, nici galiş nu prea am înţeles în ce calitate a fost la comisa lu, peşte invitat şi de către cine? Egal, oricum nu contează, concluzia este una singură, povestea CET-ului este creată de politicienii care vor să-l transforme în câmp de luptă şi îl folosesc ca modedă de schimb, pe nervii şi căldura arădenilor, destul de gretoş chiar şi pentru politicienii de stânga.



T.B.