Atacurile PSD la adresa justiţiei au o explicaţie: anchetele DNA se apropie periculos de Dragnea!

Data publicare: Vineri, 22 Septembrie, 2017 Total: 1871 accesari

Atacurile PSD la adresa justiţiei au o explicaţie: anchetele DNA se apropie periculos de Dragnea!

PSD s-a străduit din toate puterile să discrediteze justiţia din România, să reducă puterea DNA, să controleze parchetele. PSD a făcut asta asumându-şi proteste care au mers până manifestaţii de stradă, gata să îi înlăture de la guvernare. Acum apare evident de ce: anchetele DNA se apropie periculos de liderul autoritar al partidului: Liviu Dragnea. Adevăratul şef al baronilor locali din România nu se mai confruntă cu acuzaţii legate de organizarea referendumului pentru demiterea fostului preşedinte al României sau de câteva angajări fictive la CJ Teleorman. Este vorba despre dosare grele, ca TELDRUM, în care statul a fost păgubit.


Anchetele au început să se mişte şi se apropie vertiginos de liderul PSD. Vicepremierul Sevil Shhaideh, om de încredere al lui Dragnea, a fost pusă sub urmărire penală pentru abuz în serviciu de către procurorii DNA în dosarul " Insula Belina". În același, dosar DNA cere aviz de la Parlament pentru urmărirea penală a Rovanei Plumb, fost ministru al Mediului, pe care o acuză de complicitate la abuz în serviciu. În anul 2013, prin acțiunea concertată a unor persoane cu funcții publice, părți din Insula eleBelina și Brațul Pavel (cu suprafață de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea județului Teleorman și în administrarea Consiliului Județean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Este vorba despre TELDRUM, firmă despre care există indicii tot mai clar conturate că ar fi deţinută, mascat, de Liviu Dragnea. Unul dintre cei care au fost audiaţi ca martori este Victor Ponta, fostul preşedinte şi premier PSD. Acesta declarase în prealabil că toată lumea ştie că TELDRUM este a lui Dragnea. Dragnea a folosit de mai multe ori insula respectivă ca pe o proprietate personală, o moşie de familie, aşa cum a relatat presa centrală cu mai multe ocazii.


Deşi în acest moment PSD afişează o unitate de monolit, diferite grupări se pregătesc pentru momentul prăbuşirii lui Dragnea, care pare iminent. Cu o condamnare cu suspendare la activ, Dragnea va face cu greu faţă unor acuzaţii solide într-un dosar de corupţie. Este de aşteptat ca în următoarea perioadă, Dragnea să îşi apere cu intensitate poziţia: vom asista la atacuri fără precedent ale PSD la adresa justiţiei, în paralel cu promovarea unor măsuri populiste la guvernare.